fredag 17. juli 2009

Hull i blomsterbedet og mitt lekre "rosebed"

Y Nydelig frynsevalmue av frø jeg fikk av Vivi Y


I kveld bet jeg tenna sammen og drog opp masse stauder i bedet på sørsiden. Regnet som har vært hadde gjort det så utrolig stygt og alt lå nede. Dumme meg hadde stort sett bare høye stauder der men i kveld har jeg dratt opp en svær stormarikåpe, en stor blodtopp, litt ryllik og en stor ormerot.....jo, når jeg tenker drog jeg opp litt annet også men husker ikke helt i farta navnene. De jeg fjernet tok dessuten helt overhånd og dekket til andre flotte plantene og også noen roser. Så nå har jeg fått plantet litt andre planter som ikke er riktig så høye. Kan nevne Veronica Longifolia, Veronica 'Rosa Töne', Geranium 'Patricia', pluss litt annet snacks. Tror dette vil gjøre seg bedre og som forhåpentligvis vil være litt mer værvennelige.
Pokkers pc, vi må kjøpe oss ny. Fargene i pc skifter i alle farger og jeg vet da søren hvordan bildene jeg har lagt inn ser ut jeg, mulig de ikke er av beste kvalitet. Dessuten går det en ca. 3 cm bred grå stripe på tvers over hele pc'n, men det har det forresten gjort nå noen år. Men dette med fargene er nesten det verste og man blir helt skrullete i øynene. Dersom noen har en bærbar pc å anbefale til ca. 5-6000 kroner så tar jeg gjerne imot tips.


Y

Ellers tenkte jeg å vise dere det flotte "rosebedet" vårt, men som desverre er ironisk sagt. Joda, Lene tenkte det skulle gjøre seg å ha litt valmuer i bedet men det hun ikke tenkte på da hun forsiktig kastet litt frø her og der i bedet var at de ørsmå frøene kom til å bli store planter (joda, jeg hadde disse i fjor også, men det er lett å glemme). Så selv om de er superflotte har de jo selvfølgelig tatt all plassen og de fleste av ihvertfall 10 roser ligger gjemt under valmuer og fløyelstjæreblomst. Men uff, jeg har jo ikke hjerte til å dra de opp, ihvertfall ikke akkurat nå, men mulig jeg skal forsøke å gjøre meg litt hard i morgen (får helle i meg en boks med budweiser) og dra opp noen av de. Men her er ihvertfall bedet, tatt foran og på siden (til venstre på bildet):
Nå er det helg og det er sommer og vi har fri alle mann her i gutua. Forhåpentligvis blir det, som jeg tidligere skrev, grilling på oss i morgen. Har kjøpt inn litt diverse marinerte laksebiter og scampi og andre godsaker kjøper vi på Coop i morgen. Det har blitt fast tradisjon hver lørdagsmorgen og dra på Coop. Martinus blir helt i 100 og jubler og hyler av glede når vi er der. Den gutten kommer definitivt til å bli mer sosial enn sin mor.
Jeg ønsker alle en strålende helg og det er jo ikke helt umulig at det kommer et lite innlegg fra meg i morgen også, vi får sjå!

12 kommentarer:

Elsa sa...

Ikke bare hos deg stauder truer med å kvele roser. Jeg må ha en omrokkering i beda jeg også. Noe skal spas opp for godt, særlig noen lupiner som begynner å ta overhånd. Enda er det visst noen til som er dømt til "evig fortapelse".

Ha en kjempekoselig helg sammen med guttene dine:-)

Mia sa...

Sån rent bortsett fra at jeg ikke ser dine roser så ser det veldigt bra ut, så ta det med ro. Forandring fryder, også i blomsterbeddet :)Veronica har jeg blitt mer kjent med i år, for en nydelig blomst. Enkel, men endog så vakker.

Monicas Hage sa...

Det gjør seg med en liten omrokkering av og til;) Du har mange nydelige blomster i beddene dine da...

Line Cathrin sa...

Nå har jeg x antall ganger vært innom bloggen din og storkost meg, hver gang hr jeg glemt å følge den. Nå er det huska så jeg får fulgt med på hver bokstav og hvert eneste nydelige bilde. Du har en vidundelig vakker blogg=))

Sigrid sa...

Ehhhm. Hvis det er Geranium Patricia du har plantet, så blir den rundt metern høy etter hvert;-)
Bare så det er sagt :-)

Lene fra Lillehammer sa...

Sigrid, det stemmer at det er den geraniumen ja, men den har stått der et par år så jeg vet høyden på den. Men jeg har bare flyttet litt på den.
Ellers, tusen takk for alle hyggelige kommentarer folkens. Og Mia, jeg er helt enig med deg, veronica er en flott staude og jeg sådde mye av den i fjor, så den dukker opp både her og der.

Ninni sa...

Gjett om jeg har samme problemet da! Men jeg regner med at det blir bedre neste år når rosene har vokst seg litt større.

Valmuene jeg strødde ut kom bare opp med noen få dessverre. Aner ikek hvorfor. Men jeg prøver igjen neste år :) De er så flotte, jeg har også den fylte rødsorte.

Lene fra Lillehammer sa...

Hei på deg Ninni. Vet du, den Coral Reef jeg fikk frø fra deg, har ikke dukket opp noen steder desverre. Det var litt trist for den hadde jeg gledet meg skikkelig til å se i blomst. Men vi prøver igjen til neste år.

Ninni sa...

Nei, så synd det var da. Du sådde dem inne også? Tror det kanskje kan lønne seg. Jeg ser at den ikke har lett for å selvså seg. Sender deg nye frø til høsten jeg Lene :)

Mariann S sa...

Eg har også Veronika her hos meg: V. virginica og V. austriaca ssp. teucrium. Likar dei veldig godt :)
For to år sidan fikk eg ei lita frøsådd tue av Fløyelstjæreblomst av deg. Den blomstrar i år, aldeles nydelig er den. Den klare rosafargen lyser godt opp i bedet den står. Veit du om eg kan klippe den ned i det den er avblomstra og håpe på blomstring neste år? Eller må eg så på nytt? Fikk også frø av Digitalis x metronensis av deg som vart sådd i fjor og blomstrar no. Artig :)

Lene fra Lillehammer sa...

Ninni, jeg gjorde det samme med de som med de andre valmuefrøene, strødde de rett ut i bedene. Men du behøver ikke å sende meg nye frø vet du, jeg kan kjøpe selv jeg vet du, det er ikke så dårlig stelt med meg...hihi.

Mariann, fløyelstjæreblomsten har jeg forstått at må sås på nytt og at de bare blomstrer en gang. Men jøsses som de selvsår seg så min erfaring er at det er KJEMPELURT å klippe av frøstandene før de åpner seg ellers vil du ha tusenvis av slike alle steder og steder hvor du ikke vil ha de engagang. Jeg vet at de som blomstret i fjor var helt råtne i år og jeg drog de derfor lett opp og jeg vil aldri tro de hadde kommet til å blomstre en gang til.

Monicas Hage sa...

Hei:)

Jeg bruker et Sony A200 speilreflekskamera. Et helt greit nybegynnerkamera, men det er ikke alltid like lett å få klare bilder syns jeg...Har veldig mye å si hvilket lys det er, men slik er det vel;) Man må lære seg å bruke det også, og jeg har bare hatt det et halvt år, så det er fortsatt myyyye å lære...