tirsdag 14. april 2009

Våren har kommet til gutua!

Og det merkes og høres godt. Masse snø har smeltet og istedet for å høre snøplogen suse forbi hører jeg nå fuglekvitter fra tidlig morgen til sent på kveld. Det skaper skikkelig hagestemning det. Jøsses så koselig altså!
Påsken er vel ovestått. I år som andre år har påsken bestått av påskeegg, påskekrim, god mat, besøk, avslapping, strålende vær, dårlig vær..................osv....
Martinus har også rukket å bli 11 mnd i påsken, 11. april var det, fy søren så fort som tiden går, men en liten sjarmør er han blitt, eller det har han vel egentlig vært hele tiden:

Nå har jeg også luket flere bed, men fortsatt ligger det snø igjen i en del av bedene så jeg må vel bare smøre meg med tålmodighet. I dag var jeg også ute å kastet på litt valmuefrø i bedene og håpe det ikke var for tidlig. Vel, vel, jeg har mer å ta av dersom de ikke skulle komme. Etter at jeg har skrevet her har jeg tenkt å ta meg en liten tur ut og klippe ned en clematis til, en som jeg faktisk aldri har klippet, i håp om at den hører under gruppen som skal klippes ned (aner ikke hva slags clematis det er, bare at den har store, mørkeblå blomster). Jeg tror egentlig det er en jackmanii og da hører den jo under gruppe 3 så da blir det jo riktig å klippe den nå.
Ja også må jeg få takke for gode råd ang. i.d, jupps, nå har Lene bestilt i.d hun også. Og det ble faktisk ikke så gæærnt dyrt heller, 650 kroner for id BareMinerals Get Started Kit bestående av 9 produkter. Dette er nøyaktig samme pakke de hadde hos min frisør hvor de da hadde tilbud på pakken til 990 kroner (ord.pris 2500 kr). Jammen skal jeg si de tar seg godt betalt. Så dette ble bra og jeg må vel si at jeg aldri har brukt så dyr sminke før. Det dyreste man kan kalle hudpleie som er i mitt baderomsskap, er min Estèe Lauder Revelation som sambo pleier å kjøpe til meg ved spesielle anledninger. Den koster bortimot 600 kroner, en sabla god dagkrem, men en pris som ikke passer min lommebok desverre. Men når man har en samboer som kjører ambulanse og tjener godt og som i tillegg er dørgande snill og gavemild..........ja da er det jo ingen sak. Og forresten, nå har jeg jo snart bursdag og kremboksen er tom...........hmmmm, hint-hint!!!!


I dag har jeg og Martinus vært alene. Martinus er forkjøla men ikke verre enn at snørra renner og bittelitt smågrinete, men det går så bra. Men desverre er han litt urolig om natta nå noe som gir oss litt dårlig nattesøvn, men vi får håpe det blir bedre (han har nok blitt litt bortskjemt og nattegrininga hans er stort sett bare trassegrining). Vi får bare være litt harde selv om det ikke er lett.
Men mens Martinus har lekt og kost seg fikk jeg sydd en ny gardinkappe til det "lekre" vinduet vårt i trappa. Jeg må jo øve meg litt på symaskina og jeg synes det er gøy jeg da. Da jeg hadde sydd kappa, broderte jeg på et monogram; bokstaven L som i Lene. Ble helt grei:

Pga. vondt lys ble det litt dårlig bilde

Tja, hva mer skal jeg si. Jo, i morgen skal jeg forsøke å få sendt avgårde litt spirer til folket som har ønsket seg det av meg. Forhåpentligvis klarer jeg å få tømt en kasse i annekset!
Jooooooo, nå har jeg forresten fått ordnet alt med hustegninger og slikt, klart til å sendes til kommunen. Så får vi bare håpe at det jeg leverer er godt nok for de. Og skulle det gå i orden, ja da setter vi i gang med nabovarsler, anbudsrunder og det som måtte være, og skulle vi være så heldige å få en rask fremgang på dette, ja da spørs det vel ikke om vi begynner med tilbygg til sommeren. Både jeg og Morten er enige at dette ikke er noe å vente på, dessuten er det ikke så gæærnt dyrt å bygge nå i og med at byggemateriale er 20-30% billigere nå enn i fjor. Han som har tegnet skissene våre tippet på en pris rundt 200.000 +/-. Jada, det kan vi leve med, men det spørs om det blir noe lysthus i sommer. Jaja, vi får se.................sommeren er jo så laaaaaaang............hmmm.

Nei, nå må jeg avslutte slik at jeg får vært litt ute før det blir mørkt. Ha, tenk at klokka er over 20 og fremdeles er det lyst. Finnes ikke noe som er bedre!

4 kommentarer:

Tove sa...

Det var virkelig knall og komme ned fra hytta og oppdage at våren hadde kommet. Kos deg masse i våronna :-)

Ninni sa...

Så herlig å høre at våren og fuglekvitteret har kommet til gutua også! Kan man ha det bedre :)

Du, jeg venter med å sende deg Amaranthusen til jeg helt sikker på at jeg er kvitt lusa. Ja, jeg har LUS! Eller ikke jeg da, men de fleste frøplantene. Grøss. Først dusjet jeg med grønnsåpe og rødspritblanding, men den er visst ikke så fryktelig effektiv at det gjør noe. Best er det å dusje alle plantene etterpå i dusjen eller med hageslangen. Det går jo ikke med alle småttingen. Så skal dette gjentas et par ganger. Orker ikke sånn fikling, er FOR gift jeg ;) Men har iokek vært forutseende nok til å kjøpe inn Decis eller nok Provadotabletter. Men så fortalte akoen om Radar for innendørs bruk, så jeg tømte omtrent flasken jeg tilfeldigvis fant lengst bak i benkeskapet da jeg lette for andre gang. Jeg trodde at de hadde fått nye flasker da jeg kjøpte den i fjor, men da jeg leste så jeg at den var til innendørs bruk! Et menget vellykket feilkjøp! Jeg dusjet og dusjet og var nesten sikker på at jeg hadde drept både lus og planter der inne. Men da jeg åpnet døren i morges så alt frisk ut. Behandlingen bør gjentas etter to uker for å drepe evt nyutklekkete egg. Håper dette er effektivt! Har du hatt lus i annekset noen gang? Fy søren så ekkelt det var å oppdaget krypene...

Jeg glemte jo helt å fortelle hvilket mineralpudder jeg har da du spurte om det i et innlegg, men det er ID jeg også bruker. Dyr som svin ja, men GOD!

Du har sådd valmuefrøene dine alt du altså. Jeg skal rense opp i bedene mine snart og få dem ut jeg også.

Ha flotte vårdager Lene! Vi danser ikke med ulver, vi kvitrer med fugler :)

Tonerose sa...

herlig å være innom bloggen din igjen! Alltid like inspirerende!! :o)

Ja, er ikke de gummistøvlene nydelige? kunne ikke dy meg jeg heller, og de er allerede blitt brukt hver dag siden!

Når det gjelder id har jeg brukt det de siste årene, og har vært utrolig fornøyd. Det er dyrere enn mye annet, men så holder det UTROLIG lenge også, så det blir ikke spesielt dyrere enn annet. (ja, kommer jo ann på hvor mye man har på da..) Men er verdt det! :o) Er man noe ute og reiser er det også verdt å tenke på å kjøpe med - er som regel mye behageligere priser i andre land!!

ha en STRÅLENDE dag!!

Nina i Paradiset sa...

Ja, jeg håper dere får alt i boks. Jeg har måttet innse at de 30 000 jeg hadde tenkt på å bruke til drivhus, har fløyet ut av kontoen i løpet av vinteren. Det er nemlig noen som er skyldig meg litt penger, (50 store) og det er egentlig penger som skal ramle inn hver måned, men jeg har ikke fått noe siden oktober. De kommer nok, men jeg vet ikke når....! I mellomtiden får jeg samle tegelstein og gamle vinduer! ;)

JR er bare skjønn! :)
Gleder meg til å få en gutt jeg også. :))