torsdag 16. april 2009

Så har vi da fått haget og røsket litt!

I går etter at Martinus hadde lagt seg tok jeg og Morten et skikkelig tak ute; han raket plen og jeg luket bed, ja Mosse var også med som storkoser seg når vi driver ute. Han hoppet rundt, klatret i busker, mjauet og brelte og stod helt oppå meg når jeg drev å klippet ned stauder - han skulle liksom være med han også.
Det blir så fint når man får raket plenen og luket bedene synes jeg selv om det fremdeles er igjen noe. Sambo ble jo så ivrig at han også skulle til å begynne å klippe noen av de gamle trærne som står på nordsiden av hagen. Oi-oi, her måtte jeg følge nøye med da han skulle begynn å klippe heggen han mente hadde blitt for høy. Heggen er så flott og lukter så sinsykt godt når den blomstrer så der bestemte hagesjefen at der skulle det ikke klippes noe nei. Men han mente den var for høy, men NADA sa sjefen da!!!! Den har helt passe høyde og skal så sakens ikke klippes. Så han måtte nok gi seg der men fikk lov til å stusse den nederst da.

I dag jobber sambo døgn så når Martinus har sovet har jeg drevet bl.a. på annekset og priklet. I dag lå det også en svær pakke i postkasse. Den inneholdt masse flotte stauder fra RandiF. I pakka var det flere forskjellige geranium, forglemmegeisøster og flekktvetann. Så nå står de i hver sin potte, klare for å pryde hagen til sommeren.

Nå har jeg også vært ute en tur og tatt en økt, men da i hagen. Har fått luket enda flere bed så nå begynner det å flaske seg. Godt å bli ferdig med det egentlig........og jøsses som det gror under det visne, så her er det bare å glede seg.
En liten opplysning til dere som har fått frø eller spirer av hvit, fylt ridderspore som jeg valgte å kalle den. Jeg fant nemlig igjen lappen nå når jeg drev og luket og den heter Delphinium 'Galahad', kjempeflott ridderspore.

Tjaaaa, jo, jeg har bestemt meg for å droppe hagemessa i Lillestrøm og det av den enkle grunn at jeg rett og slett ikke har råd. For jeg VET at jeg ikke hadde klart å reise derifra uten å kjøpe noe som helst. Sambo sa jeg skulle få 1000 kroner av han, men nææææi, liker ikke å ta imot penger på den måten jeg da, er litt sær der. Jeg får ta det når jeg begynner å tippe lotto og jeg vinner en stor gevinst.

Jeg har også ved en feiltakelse klart å helle i meg et glass vann utblandet med plantenæring fra Oasen mens jeg har drevet ute. Så nå kommer jeg vel til å bli enda høyere enn jeg er nå med mine 162 cm. Jeg får vel også lengre hår - aaarg, jeg har akkurat vært å klippet meg og tåneglene kommer vel til å stikke utenfor sengakanten i morgen tidlig. Er nok ikke giftig for jeg sitter da her og blogger.

Nei nå skal jeg legge meg rett ut på sofaen og ikke gjøre noe som helst. Det tror jeg skal bli godt men det er sjelden jeg gjør det. Tror jeg skal forsøke å kjenne hvordan det føles igjen.

So long!

8 kommentarer:

Nina i Paradiset sa...

Herregud, har du drukket gjøtsel??!
Jeg har begrenset meg med ett par super akvarell-malingsvann jeg, da, og syns det er ille....! ;)
Hehe...
Hvilken Brunnera har du fått i da??
*sikle...*

hildegoghagen sa...

hihihi
Du blir nok 180 før du får sukk for deg...

Lene fra Lillehammer sa...

Ja kanskje jeg har fått i meg en skvett med ungdomsskilden? Jeg må legge til at for de som ikke har drukket gjødsel, så smaker det ingenting, ihvertfall ikke den jeg drakk da. Verre var det i jula da jeg supte i meg en skvett med duftolje, type kanel, det var rett og slett jæ....
Nina, jeg vet ikke hva slags brunnera det er, men iflg. Randi er det den "vanlige". Men jeg synes uansett den er superdupersøt. Har forresten bestilt en type hos Nautesund også.

Ninni sa...

Hohooo---noe så festlig! Dette var en god start på dagen Lene! Fikk meg en god latter :D. Snakk om å være oppslukt av hagearbeidene, tenk å helle i seg gjødselvann da! Hihi! Spent på resultatet i speilet i dag! Merkelige kostvaner du har altså!

Skjønner godt tankene dine rundt hagemessen, jeg gruer meg litt til å gå rundt med sammeknepet lommebok og bare 'se men ikke røre'...

Tove sa...

Håper du ikek blir dårlig av gjødselvannet. Synd du ikke kommer til messa, men har stor forståelse for det. Jeg kan heller ikke skeie ut all verden, men bare se. Det kommer vel bedre tider. Tusen takk for de flotte stokkrosene. Hva skal du ha i retur. Planter eller porto?

Vivi sa...

Jeg ser liksom bilder inne i hodet mitt nå. En kjempe av en hagegal røsker og river i beddene med "tannstikkere". Huff- dette hørtes ikke greit ut. Håper det går bra med deg, Lene.
Ha en fin helg, selv om du ikke reiser til Lillestrøm. Kan holde foredrag for deg når jeg kommer hjem.

Livs Lyst sa...

Her hadde jeg aldri vært før... Kom inn via Nina i Paradiset (så vet du det ;O)
Jeg blir imponert når folk er så flinke med hager! Her var det verdt å ta en titt!

Hilsen Ljo

Lene fra Lillehammer sa...

Så hyggelig at du likte bloggen min da Ljo!