onsdag 1. april 2009

Jippi - pelliser i gutua igjen!


Jeg leste et innlegg Elisabeth hadde skrevet om det å motta plantepakker i posten. Ja Elisabeth, jeg er så saktens enig med deg at det er enda mer gøy og spennende enn å åpne julegaver. I dag fikk jeg riktignok ikke pakka i posten men lapp fra postkontoret med beskjed om at det lå pakke til meg på postkontoret............juhuuuuuuuu, pellispakke fra Hilde Gunn fra Vanse som jeg har blitt kjent med gjennom Pelargoniumnettet. Hun hadde så mange fristelser at jeg fikk nesten problemer med å begrense meg. Gjett om jeg fikk fart i Audi'n og sporenstreks ned til postkontoret som heldigvis bare tar meg 5 minutter med bil. Da jeg kom hjem var det bare å vaske potter, fylle pottene med jord og perlite og åpne opp pakka. Åååååååååå, sier jeg, gjett om det der lå de mest fantastiske pellisstiklinger og så store og kraftige de var, noen blomstret også. Jeg ble så utrolig fornøyd og jammen hadde hun ikke også sendt med en bonuspellis. Så nå står alle pellisene i kjøkkenvinduet og jeg bare gleeeeder meg til å se de vokse.............og hærmyggen kan bare våge seg dersom de kommer tilbake. Jeg hadde skikkelig problemer med hærmygg for noen dager siden men de fikk jeg tatt kverken på ved å bruke maurkverk utblandet i vann. Jepps, de døde en etter en!
Så her er lista over godbitene jeg fikk av Hilde Gunn:

Ellers så kan vi glede oss over supernydelig vær her på Lillehammer og etter det jeg har skjønt skal det visst vedvare en god tid fremover. Mye snø har smeltet og lavendelen langs annekset har dukket frem og fristelsen for å stusse den er høy, men jeg får vel vente litt til kanskje. Imens går jeg å klemmer på lavendelspirene inne på annekset, lukker øynene og laaater som det er litt sommer. Lavendel lukter forresten veldig godt.

Er det forresten noen som har sjekket deeeeeee kule gummistøvlene de selger på Kappahl nå? Å jøss som jeg ønsker meg de, er pastellfarget med maaaaaaaasse blomster på hele støvelen. Vil ha, vil ha......YYYYYYYYYY

6 kommentarer:

Elisabeth sa...

Skjønner godt at du er superfornøyd med plantepakken. Fikk en selv også for 1 uke siden, og hun har toppen planter. Kos deg videre med både solen og dine små, grønne babyer :)

Ninni sa...

Det var en flott pakke! Herlig å lese om den sprudlende gleden din :) I dag observerte jeg den aller første lille krokusknoppen i et bed som har begynt å vise litt bar jord. Hvilken lykke!

Lavendel lukter aldeles skjønt, jeg har jo dette lavendelbedet mitt og duften som stiger fra det på varme sommerdager er ubeskrivelig.

Du skal vel på Kappahl i dag du da :) Jeg har sett på de nydelige rosestøvlene som I Gros Hage har, de fra Laura Ashley - har sååå lyst på et par!

Ha en flott dag Lenemor!

Lene fra Lillehammer sa...

Ja, ikke sant de var flotte Elisabeth! Jeg ble storfornøyd og det ble tydeligvis du også.

Ninni, jammen får man skikkelig vårstemning når den første krokusen dukker opp. Selv har jeg ikke krokus i hagen men jeg husker det godt fra mitt barndoms hjem.
Og jupp, jeg har absolutt sett det flotte lavendelbedet ditt, misunnelig på deg der ja. Klipper du de ned hver vår forresten? Jeg har nemlig aldri gjort noe med lavendelen min jeg da, men jeg har lest meg frem til at de bør klippes ned rundt aprilmåned. Hmm, men hvor mye da? Tips mottas!! Jeg tok forresten en del stiklinger av lavendel i fjor men jeg har også lest at man bare kan ta stikling av planter som ikke er mer enn et par år gamle.
Å jo da, jeg har nok sett støvlene til Laura Ashley, men de de har på Kappahl er ikke så verst ulike skjønner du og helt sikkert en heeeeelt annen pris!
Ønsker dere begge en god vårdag!

Nina (fra Hagegal) sa...

Jeg er den lykkelige eier av et par sånne støvler fra Kappahl nå, de er bare supersøte, og ikke avskrekkende dyre heller! :-)

Pelliser gir den ultimate vårfølelsen når de strutter i vinduskarmen, de flotte der kommer sikkert til å skyte fart med en gang.

Vivi sa...

Kjemep fine pelliser du har fått deg. Jeg så deg og sønnen foresten i går, jeg var på tur hjem da jeg så dere ved bilen. Hadde vært på Plantasjen og kjøpt meg Cosmos og sjokolade.

Ninni sa...

Du spurte om Lavendel og klipping ja. Hvis du vil ha Lavendelen til å vokse rett opp, klipper du ned til 5-10 cm hver vår. Jeg gjør litt av hvert, de som vokser ytterst vil jeg at skal legge seg utover, de klipper jeg ikke så mye. Mens de som er lenger innover i bedet vil jeg skal vokse i høyden/rett opp, så de klipper jeg. Jeg tror man kan ta stiklinger av eldre busker også, bare man tar nye skudd som ikke har blomster. Håper du ble klokere av dette!