søndag 22. september 2013

Sommer / høst?

Vil tro hagen går litt i surr i disse dager. For med den temperaturen vi har hatt har mye begynt å blomstre på nytt, deriblant en del roser. En liten runde i hagen i dag viser at det fremdeles er litt sommer i hagen. Noen, derimot, er litt smartere enn som så og viser seg fra sin flotteste høstdrakt…

015 004 (2)

I mine øyne er dette en skikkelig yummi. Monardo fistulosa heter den. Dette er frø jeg kjøpte for et par år siden. I fjor ble det dårlig med spirer på disse da jeg slet med de sabla lusene som okkuperte spirene mine, men i år gikk det bra. Disse skal det ihvertfall bli flere av i hagen for jeg bare ELSKER fargen på disse, godt lukter de også og de kan vel også brukes til å lage te. Disse kommer også sent på sommeren og vil bli flotte fargeklatter på høsten. Jeg vil tro at de ihvertfall er en meter høye.

Og her kommer også noen flere bilder fra hagen, tatt i dag…

003 014
005 004
006 007
009 013

Noe viser jo at det er høst da, så litt blanding er det i hagen…

011 008

Ellers har jeg satt opp en ørliten frøbestilling i år også og disse har jeg planer om å bestille fra Chiltern Seeds:

Monarda hybrida ‘Bergamo’

Hesperis matronalis ‘purple’ – disse sådde jeg i år men det ble ikke noe av de. Derfor skal disse sås tidligere enn i fjor.

Hesperis matronalis ‘white’ – disse hadde jeg i fjor og var bare så utrolig flotte. Planen var da å blande disse med de lilla.

Papaver somniferum ‘Black Peony’

I år var jeg også så heldig å få modne tomater, både røde og gule. De røde var supersnaskens og selv om de ikke var helt modne var de utrolig søte. Gulerøtter kan de også hende jeg sår igjen. I år ble det orange og gule. De gule syntes jeg var litt beske. Poteter har jeg også tenkt å sette. Ellers blir det bestilling av noen duft—pelliser, erteblomster og ymse senere. Så summasumarum ser det ut til å at det blir prikling i vinter også, noe som ikke er å forakte.

Jeg har også fått tak i avleggere av en fylt petunia som jeg forhåpentligvis kommer til å ha i balkongkassene til neste år. Syntes disse var så flotte. Så gjenstår det å se om denne vil overleve vinteren da.

001 002

 

5 kommentarer:

Underberget sa...

Kjempefine hagebilder du deler her:-) Det er så gøy med alt som fortsatt blomster i hagen. Jeg har også hatt stor glede av tomatplantene, det er stas å kunne servere egne tomater i salaten. Ønsker deg en fortsatt fin søndag.

Fjordheim sa...

Så mange flotte bilder fra hagen din.
Det er jo så herlig med de temperaturene
og det været vi har hatt i sommer og høst.
Det er bare å nyte det så får vi se
hva som skjer med plantene til våren.
Håper det går bra selv om de setter
i gang med blomstring nr to nå.
Ønsker deg ei herlig uke :)

ingridn sa...

Så utrolig mye som fremdeles blomstrer i hagen di og som gjør at den fortsatt er kjempelekker.
Skal bli moro å følge med deg til våren og sommeren.
Takk for at du deler så raust med lekre bilder både fra hus og hage.
Ha ei fin uke.

Addwin Net sa...

Info mengenai harga Jual Skripsi. Ulasan lainnya seputar Itupoker.com Agen Poker Online Indonesia Terpercaya, serta visiting juga ya Blog Aku Kalah Terima kasih..

Laila sa...

Ønsker deg og dine en riktig god jul, og håper alt er bra. (Du har vært borte lenge)
Klem fra Laila