tirsdag 29. juni 2010

En vanlig hverdag i gututa.....

Noen jobber........................

Noen sover...................

Mens andre er på jakt etter flotte bilder fra hagen med et litt for dårlig kamera.....

Hosta er en utrolig flott plante og det finnes så mange forskjellige slag. Jeg har de flere steder i hagen, men den største samlingen har jeg langs det lange staudebedet inn til oss. Jeg har også flyttet og delt en del stauder nå og det går helt fint selv om
røttene sitter godt. Men disse er tydeligivs hardføre og tåler en støyt.
Stormarikåpe og hosta er også utrolig lekkert. I bakgrunnen stikker den nyplantede rosa Home & Garden. Dette bedet er langs steinveien opp ved den ene sitteplassen og jeg er godt fornøyd med resultatet. Tidligere hadde jeg plassert et par Mary Rose her, men de hadde nok litt for liten plass her og dessuten så døde den ene i vinter. Så den overlevende er blitt plassert i rosebedet.


Her ser dere det nyeanlagte bedet litt på avstand. I krukka vokser en av mine selvsådde petuniaer.


Dette bedet er jeg kjempefonøyd med. I forkant vokser mine selvsådde isop og de har jeg klippet på lik høyde slik at de danner rammen til bedet. Jeg er litt stolt av dette egentlig og jeg gleder meg til det blir mer enn grønt her.

Stien mot utedassen. Her er det så trivelig synes jeg, lunt og intimt og min stolthet vokser jo her, blå valmuesøster som jeg har vist i tidligere innlegg. På veggen bak, ved siden av armeringsnettet skal Morten lage noen hyller jeg maler i samme farge som veggen og der har jeg tenkt å plassere noen potter og annet hageredskap.

Selvsådd artemisia ludoviciana til venstre, en liten rakker som forgreiner seg under jorda og kommer opp både her og der, men jeg liker den godt som kontrast til alt det andre grønne. Bildet til høyre er bedet bak utedassen. Sannsynligvis det vanskeligste bedet å få noe til å vokse. Det pga. av at det ligger plassert en svææær stein like under jordskorpa som dekker mye av bedet og dessuten har det stått et svært bjørketre her som vi hugde ned for noen år siden. Jeg fikk plantet litt mer i bedet i går og her går det i mye hvitt samt at det står et par rugosaer her som jeg plantet den gang jeg ikke visste hva jeg plantet hvor. Men jeg synes de passer godt her alikevel jeg. Men her er det uansett plantet en del planter som gror åkke som, slik som nyseryllik, varigert strå jeg ikke husker hva heter samt en del andre søtinger.

Endelig slo Constanse Spry ut i blomst. Det har jeg gledet meg til lenge og den er bare superduper lekker. Bare så synd at den ikke remonterer da.

Jeg har aldri sett så mange knopper på min Louise Bugnet så denne blir nok flott i år vil jeg tro. Den har jo allerede begynt å blomstre, men det var førstes i dag jeg så alle knoppene. Skal si Lene skal få litt av en jobb å knipe visne blomster i sommer.

Denne rosa her jeg plassert både i det lange staudebedet og ved den hvite krakken foran lysthuset. Jeg husker ikke navne på den i farta, men lappen sitter på rosa. Passer utrolig godt mellom lysthuset og krakken, skikkelig nostalgisk.


So long folks! Nå har blikkenslagern akkurat dratt hjem etter å ha utført en superflott jobb hos oss. Stakkar, ikke helt heldig med været der han stod på taket; regn i bøtter og spann og litt torden og lyn. Men gutten var ikke redd!

6 kommentarer:

New Dawn sa...

Constanse Spry er virkelig en flott rose. Får sette den på ønskelista til neste år :-)
Du hadde mange flotte bed, og så fint innrammet av stein. Noe du finner i nærheten, eller drar du den med den langveis fra?
(Litt misunnelig på den steinen
;-)

solfrid sa...

Du har det så fint, Lene. Flinking:D Så stor gutten din har blitt. Det går så fort, alt for fort!

Linda sa...

Ja man har ulike behov i løpet av en hverdag:) Ser utrolig fint ut i hagen din. Blå valmuesøster er på min "må ha" liste. men av en eller annen grunn havner den aldri hagen... kanskje i løpet av sommeren:)
Kos deg:) Klem

Ninni sa...

For et langt og koselig innelgg fra deg igjen Lene :) Og ett til under her som jeg ikke har fått med meg. Nå ser utbygget nesten ferdig ut, det kommer til å bli såååå lekkert når det blir rødmalt og huset fremstår som ett og ikek to deler som nå :) Skal si dere er flinke til å jobbe, store fremskritt på kort tid, synes jeg.
Og så vakker haven din er - du har vært utrolig flink til å bygge den opp! Louise Bugnet er jo bare fantastisk skjønn.

Jeg er helt enig med deg i at du kan være stolt av Isop-hekken din :) Jeg sådde Isop i fjor, den står fremdeles i ventekarmen sin. Det er så mye som vokser seg mye større enn jeg hadde tenkt av frøsådden min fra i fjor, jeg flytter og gir bort for at rosene ikke skal bli kvalt. Det tok jo helt av i fjor med staudefrø :)

Jeg fikk både Hanna og vanlig lys og Nicolai av snille deg :) Nicolai råtnet dessverre, men jeg har så mange nå at du ikke trenger å sende flere altså! Jeg følte jeg fikk best kontroll på fukten i stiklingpottene da jeg hadde plastpose over, men jeg ser jo at man ikke anbefaler det. Jeg har latt potten tørke ut før jeg vannet, så det var rart den råtnet.

Så deilig med ferie! Jeg har fine dager også nå, litt hageplanjobbing og litt hagejobbing. Nå står trillebåren ute full av jord - OG vann. Det har kommet masse regn i natt og regner fremdeles. Den blir tung å fra opp trappen og trille i oppoverbakke til tippeplassen vi har i veien her. Det var et lite opphold i morges, men så skull jeg bare vente litt og dermed begynte det å regne igjen. Det er fint med regn, men det kunne ventet noen timer til synes jeg.

Den blå valmuesøsteren din er rålekker og passer så fint i området ved utedoen, nydelig er det :)

Og Martinius da, så stor go'gutten har blitt! Lykke til med fotograferingen i morgen og ha en flott ferieuke :)

Simones Country Home sa...

Heia.

Så flotte blomster du har. Skjønn hage. ;o)

Ha en super dag.

Klem Simone ;o)

Elisabeth sa...

Wow, så mye vakkert!!! Kjenner at man brygger på en ørliten liten roseinteresse..hmm. Det er falì det..(og imorgen er der roseutstilling i Freiaparken *hvisker* )