mandag 7. mai 2012

Topping-testing

Overskriften er kanskje litt difus og kanskje ikke så enkel å tyde, men her snakker jeg om topping til muffins. Martinus har bursdag på fredag og da skal jeg lage muffins til barnehagen og også i barneselskapet på lørdag.

Egentlig er topping noe søtt skvip, men det hører liksom med å ha topping på muffins og det er liksom den som setter krona på verket synes jeg. Kakene ser myyye mer fristende ut da. Jeg har lett lenge etter den perfekte oppskrift på topping men det meste høres bare kvalmt ut. Og tro meg, jeg har testet ut flere varianter de siste dagene, både hvit smørkrem, mørk sjokoladesmørkrem, mørk sjokoladekrem, hvit sjokoladekrem, ja, jeg husker ikke alle varianter jeg har prøvd meg på jeg, men alt har gått i vasken. Jeg ble rett og slett bare kvalm og hele gleden med å spise muffins ble borte.

Men i dag klarte jeg sannelig å mikse sammen en som faktisk er så god at man nesten kan maule den uten selve muffinsen, faktisk smaker den litt ekte, hjemmelaget marsipan av en eller annen grunn. Så har noen lyst til å prøve min/Toro’s variant så skriver jeg opp oppskriften:

1 pose glasurmiks fra Toro

1 pk. philadelphia naturell

1 ss vaniljesukker (synes faktisk Freia vaniljesukker har en bedre smak enn den ekte jeg)

50 gr melange margarin (meierismør blir ikke noe godt i følge mine smaksløker ihvertfall)

1 pk melis

Bland alt godt sammen og “tynn” ut til passe topping-konsistens med litt vann. Vær forsiktig med å tynne den ut for mye dersom du skal bruke den til topping. Jeg brukte nok litt for mye vann og det ser dere på bildet nedenfor.

Voilà!

I samme slengen skriver jeg også opp oppskriften på kjempegode vaniljemuffins (gir ca. 20 muffins):

1,5 dl sukker

1 gr meierismør

2 ts vaniljesukker – røres hvitt

2 egg som blandes i smørkremen ett og ett av gangen

2,5 dl hvetemel

2 ts bakepulver – blandes i røra

1,5 dl fløte

1 ts sponge cake stabilizer (kan sløyfes. Jeg hadde ikke igjen og har brukt uten denne gangen og det gikk kjempefint).

Til slutt hakker jeg i et par dl med myk sjokoladekake fra Folkets Favoritter hos Bakers (sånn klissen sjokoladekake som man bl.a. får kjøpt på Kiwi).

Stekes ved 200 gr i ca. 20 minutter.

006 002

 

3 kommentarer:

Simones Country Home sa...

Mhmmm ser godt ut assa, fine ble de også. ;P

Skal jaggu prøve den ølhøna di ja, hørte jo bare sååå godt ut da. hihi

Ha en super uke.

Klem Simone :o)))

Snuffeldyret sa...

Jeg har laget Angel feather topping de siste gangene, smaker litt sånn marshmellows aktig. Har vært en suksess hver gang.

Snuffeldyret sa...

Ja, oppskriften er fra Passion4baking. Jeg kjøpte på apoteket og fikk helt bakoversveis. Døtte det var dyrt. Du må hamstre når du er i Sverige, der koster glukose sirupen 30 kr for 400gr, dvs rundt 2 1/2dl. Har også hørt at man kan få kjøpt store spann på Pals fabrikkutsalg i Oslo.