fredag 14. mai 2010

Ikke pene bilder fra huset og hagen i gutua

Men her kommer det til å bli kjempemorsomt å se før- og etterbilder. Nedenfor er det nye bedet, eller rettere sagt, en forstørring av et bed som jeg lagde så altfor lite. Aldri mer skal jeg lage små bed, men nå har jeg vel kanskje ikke plass til flere bed heller, men tiden vil vise. Jeg er kjempespent på hvordan det vil se ut her og jeg håper jeg har "truffet" med å plante de rette plantene....hahah......OPTIMIST, jeg vet at planter blir flyttet et x antall ganger før Lene er helt fornøyd. Ikke er bedet helt ferdig heller, et par tre roser skal jeg få plass til og da blir det ihvertfall et par eksemplarer av Martin Frobisher, den er så utrolig flott synes jeg. Hmm, kanskje jeg også skulle velge og putte en helt lys-gul rose, nesten kremhvit inniblant, det tror jeg kunne blitt lekkert og velidig ulikt min smak som ikke er så helt gul hva hage angår. Eller kanskje ikke det blir så fint alikevel med tanke på at M.F. er såpass lys-rosa, kanskje det kommer til å virken litt blasst...hmmm....Men ihvertfall, et frodigere bilde av bedet kommer senere i sommer, dersom det blir noe fart på de. Forresten var bildet av ferdig plantet bed utrolig dårlig, skyldes det den ene ølen jeg fikk drukket opp i løpet av plantinga?...nops, det skyldtes nok heller at kameraet mitt og mørket som begynte å komme ikke var særlig venner. Men pytt-pytt, ikke så mye å vise alikevel så det går helt fint at det er uklart. Skal forresten fylle på mer jord når jorda til "jordmannen"min er tint............verdens beste jord med masse sand og gjødsel, billig er det også og anbefales på det sterkeste dersom man bor i Lillehammer-traktene. Ole Petter Strandlie heter forresten jordmannen og han har jeg bestilt jord av helt siden vi flyttet hit......med unntak av i fjor da jeg kjøpte av en annen, en jordtype som jeg ble utrolig skuffet over.
Så til inngangspartiprosjektet. Her har de fått støpt og etterfylt med pukk. For å si det helt ut ser det helt jævlig ut her nå. Nei, jeg liker ikke å ha det så rotete på tomta, men trøsten er at dette kommer til å bli knakende fint. Vindfanget kommer til å gå lenger ut (vindfanget skal forrsten rives og bygges opp på nytt), helt ut til der hvor det er støpt en "stolpe" tvers over, ca. en meter ut fra vindfanget tror jeg det er. Utenfor der igjen kommer trammen som kommer til å ha overbygg. Overbygget vil da være gulvet på balkongen som skal lages ovenfor. Og går man inn døra på den fremtidige balkongen vil det nye soverommet være. Tenk så koselig det blir å kunne nyte morgenkaffen på balkongen og bare se utover hagen..............skjønner dere at jeg/vi gleder oss? Men som sagt, nå ser det riktig så hærpa ut her og det som er litt kjipt med det er at vi skal ha en liten bursdagsfeiring for lille trøllgutten vår i morgen. Men de som kommer vet ståa her i gutua, så det går nok greit.
Nei nå må jeg få slappet av på sofaen en stund. Har nemlig vært på jobb i dag og deretter bar det rett ut etter at Martinus la seg. Nå er jeg sliten............

4 kommentarer:

Mariann S sa...

Alltid trasigt å bo i en 'moldhaug' men berre tenk på kor flott det blir når det blir ferdig :) Drømme.... tenk å sitte på en balkong å drikke morgenkaffen og høyre fuglane kvitre, mens kvite blondegardiner blafrer i vinduet :)))) Ønsker dokke ei fin helg og ei fin feiring av Martinus :)

Vivi sa...

Det kommer til å bli kjempe flott når dere er ferdige. Alltid gøy når noe nytt er på gang, det er bare det at alt skal vel være ferdig før man har begynt.:-))
Skal huske på jordmannen din neste gang jeg skal ha jord, takk for tips.
Ønsker dere en flott helg og en fin 17.mai. Og tenk at godgutten din er blitt så stor. Kos dere.

Huset på landet sa...

Hei Lene!
Så spennende tid du er i nå, det blir nok fint kan jeg tenke meg!
Ha en strålende helg!
Line

Laila sa...

Dette blir spennende å følge med på, blir nok flott når det er ferdig.
Ha en fin 17. mai helg, klem Laila