mandag 10. mars 2014

Er det mulig?

I år kan jeg nesten telle på en hånd hvor mye jeg har sådd. Riktignok blir det litt mer, men det må jeg vente en liten stund med.

Hesperis purple

Hesperis white

Tomato sweet million

Pimpinella rosea (stått ute siden 12.1.)

Chaerophyllum roseum (stått ute siden 12.1). Denne er så utrolig flott og da jeg sådde den for et par år siden vokste de seg forholdsvis svære, dog uten blomster. Men det var ikke antydning til liv i fjor. Men jeg gir meg ikke. Helen Fredholm fikk noe av spirene og jeg er veldig spent på hvordan det går med hennes.

Resterende er frø jeg har høstet selv.

Nicotiana white, lett omslynget av hvit erteblomst…

034[3]

Digitalis lys rosa. Jeg elsker fargen på disse…

014_thumb[1]

Digitalis dalmatian (disse blomstrer allerede første året).

006[3]

Lys blå fioler…

030_thumb[1]

Og til slutt en nydelig ridderspore som har en superflott blåfarge. Ingen bilder desverre.

Jeg har også en del papaver-frø pluss noen andre godbiter som jeg skal så snart. Unntaket er papaver-frø, der blander jeg frøene med litt jord og kaster det rundt i bedene og vanner.

Noen planer for sommeren. Jeg skal ihvertfall investere i en fagerbusk som jeg skal ha på nordsiden av inngangspartiet og man kan heller ikke se bort ifra at det blir noen til også. Synes den er så utrolig flott og hvorfor i all verden har jeg ikke kjøpt denne tidligere?

“Veggen”, hvis man kan kalle det det, som jeg har langs rosehekken oppi hagen blir sannynligvis byttet ut med noe annet. Den er jeg har nå er defintivt ikke noe som kommer til å holde og ikke er det sikkert at den står oppreiset engang lenger. Tenker noe alle kastanjegjerde…

i75858096__msw565h424_szw565h424_

035[3]

Den hvite sitteplassen har jeg lyst til å gjøre litt mer intim, men det begrenser seg hvor mye jeg kan plante/sette opp der da vi må ha mulighet til å komme oss inn i garasjen. Nye, hvite kurvstoler er også noe jeg vurderer å prioritere der. Må ha noe som er godt å sitte i.

031[3]

Så ønsker jeg alle en strålende mandag og håper solen skinner på deg slik den gjør på Lillehammer!

001 002

4 kommentarer:

loftkroken sa...

Høres ut som det blir masse flotte blomster med deg i år også:-):-)
Kos deg med planene det er jo endel av hage gleden :-)

Bente

mamma i nord sa...

Der var det mye flott.
Hadde planer om å så i år,men hagestuen blir ikke påbegynt før til våren/sommeren.Klok av erfaring fungerer det dårlig inne med varmepumpe.
Nå vil jeg bare grine når jeg ser ut der jeg plantet mye nytt i fjor.
Det er oversvømt alt.
Får bare håpe det ikke blir frost på det.

liven sa...

Tusen takk for inspirasjonen :)
Ha en fin ny uke!

Underberget sa...

Høres ut som du har mange fine planer for hagen i sommer. Gleder meg til å se mer av dine hageprosjekter etterhvert. Nå skal vi bare nyte våren og at sesongen endelig er i gang:-)