onsdag 20. mars 2013

Årets spirer

I år har jeg ikke sådd så mye og egentlig er det litt bra iom at jeg ikke har så god plass på annekset grunnet at den gamle sofagruppen står plassert der i påvente av å bli gitt bort/kastet. Men noen frø blir desverre til altfor mange spirer og det er alltid like vondt å kaste de som jeg ikke skal ha. Men jeg har bitt tenna sammen og kastet overskuddet. Jeg tror uansett det vil bli nok til årets planting jeg…

002 001

I isoporkassene har jeg plassert de som er ferdig priklet og hver spire har fått hver sin potte…taddaaa…da sliper jeg å prikle disse flere ganger…yuhuu…På det første bildet er det noen som er priklet et gang, noen her er også ferdig priklet og et par potter står upriklet og skal over til Vivi på Vingnes.

Og hva har jeg så sådd i år????

Måtte ta frø av min nyyydelige lys rosa digitalis, så til neste år kan jeg forhåpentlig nyte blomstringen på dem…

digitalis rosa

Didiscus ‘Blue Lace’. Sådde denne i fjor også og jeg tror egentlig jeg likte den…

didiscus

Lychnis Coronaria ‘Oculata’

lychnis occulata

Disse nydelige fiolene kjøpte jeg som planter i fjor og de holdt UTROLIG lenge og jeg likte fargen så godt. Så da måtte man jo selvsagt ta frø av disse slik at jeg forhåpentligvis kan nyte dem nok et år

fiol

Digitalis Dalmation White (egenhøstet frø og en digitalis som er litt super da den blomstrer allerede første sesong. Så for de utålmodige passer jo denne perfekt)

DigitalisDalmationWhite

Malva Moschata (egenhøstet frø)

moskus

Monarda Fistulosa (sådde av denne i fjor også. Tror jeg likte den, men den rakk ikke å bli så veldig svær)

monarda fistulosa

Hvit nicotiana

nicotiana_alata_mix

Lavatera Dwarf Pink Blush

Lavatera trimestris 'Dwarf Pink Blush'

Og til slutt, fjorårets favoritt, Hesperis Matronalis. Jeg sådde den hvite i fjor (alba), men jeg fant ut at denne også fantes i fiolett. Så i år har jeg sådd en flust av den fiolette og jeg vil tro at å plante disse sammen vil bli helt konge-flott. Denne holdt blomsringen til langt ut på høsten, noe som var så flott da mye av den andre blomstringen var over. Den blir ca. 70 cm høy. Anbefales!!!!

Blir ikke dette flott i det ene bedet ved lysthuset (og sikkert flere steder i hagen)?

hesperis

hesperis_matronalis_alba1

Var det ALT jeg hadde sådd i år? Niet! Jeg har en kasse stående ute i sneen også, så får vi se om det dukker opp noe der til våren. Det ble også en ny pellis på meg i går. Plantasjen selger jo et flust av diverse avleggere nå og på lasset sammen med såjord ble det med en pellis ‘Royal Blue’. Vet ikke om jeg kommer til å like den, time will show!

royal

Nå skal jeg så et par typer tomatfrø, fiol og flere av lavatera dwarf pink blush og så er vi i mål.

Ønsker alle en strålende dag. Her på Lillehammer har det snødd i hele dag men nå ser det ut til at det endelig har gitt seg.

JEG VIL HA VÅR!!!!!

6 kommentarer:

Hulda sa...

Så romantiske og vakre blomster du har sådd. Dette må jo bare bli flott ved siden av lysthuset. Nydelig!

Monica fra Koseleg sa...

Wow- så flink du er som tek egne frø! Eg har prøvd litt på det sjølv også- utan det heilt store resultatet...men eg skal prøve igjen til hausten! Mange flotte planter- eg likte stemoren veldig godt, men malvaen og lavatera+++ (likte visst alt eg såg trur eg) var også kjempefine.
Mvh Monica

Bestemors hus sa...

Åhhh, så mye lekkert du har sådd...mesteparten av frøene jeg fikk av deg har jeg sådd i garneriet på jobb, men noen står også i vinduskarmer her hjemme....jeg skal bygge meg drivhua av gamle vinduer så snart snøen er borte og våren kommer skikkelig i gang...da får jeg kanskje litt bedre plass til å så her hjemme....kos deg og ha en fin dag...

RandiF sa...

Hesperisen sår seg selv i søkk og kav, så den får du fort nok av, kan jeg love....;-)

Ninas Interiør sa...

Guri, så flink du er med blomster! Og veldig koselig hjem!:-) Jeg legger meg til som følger hos deg, og gleder meg til å se hagen din mot sommeren!:-)

Ha en fortsatt fin uke! Klem Nina

Vivi sa...

Tusen millioner takk for planter og priklejobb! Du er en engel.
Dem står på jobben til i morgen, ettersom jeg skulle en tur opp ibyen etter jobb. Nå blir det prikling på meg i påska, og da skal jeg kose meg!

God klem!