fredag 26. oktober 2012

Små detaljer skal bli til flere…

For i morgen skal jeg nok igjen ta turen til antikkmessa på Vikingskipet. Det er årets store høydepunkt for meg. Og da skal jeg bruker PENGER!!! Nå har nemlig Morten kjøpt seg (altfor) dyr bil så da skal ikke jeg ha mindre dårlig samvittighet enn han, hihi! Jeg tok en liten runde i rødstua i kveld og knipset litt bilder av detaljer og annet jeg er litt fornøyd med.

003 019

Ektorp-stolen er utrolig god å sitte i og dyr er den heller ikke. Dette er forresten Mosse-pus sin faste plass på kvelden og oldemor-teppet som ligger over holder jeg å hekle ferdig og det er heller ikke så mye som er igjen. Vi har ikke så mye lys i stua da lyskrona over spisestuebordet er mer enn nok lys i den lille stua vår. Lyskrona kommer forøvrig fra Lisbeth Dahl.

013

Jeg har ikke så mye stæsj på bordet så dette holder for meg.

006 017

På skjenken i stua, derimot, har jeg masse stæsj og jeg er igrunn fornøyd med det.

Vi har flere lyskroner i gutua. De er å finne både i stua, gangen, soverommet og i lysthuset. Har virkelig sansen for disse…

Den simpleste har vi på gangen……(og den dyreste på lysthuset…hysj!!!)

018

Litt flere detaljer fra det “grønne rom”…

022 029
026 027
023 024
038 044

Bildet tatt fra øverst i trappa…

055

Fra vindfanget har jeg også tatt noen bilder av detaljer jeg er ganske fornøyd med

069 042
040 039

041

På kjøkkenet finner jeg også noen detaljer jeg er fornøyd med (men også mye jeg ikke er fornøyd med)…

034 036

031

071 072

Det første bildet viser eukalypysplanten jeg sådde i vår. Lukter godt men er ikke så veldig svær enda. Og over slynger en eføy seg bortetter gardinstanga. Hvor er gardinene spør du? Hmm, der har jeg planer å henge opp et par gamle putetrekk som jeg forhåpentligvis får kjøpt i morgen.

I andre etasje finner jeg også litt, bl.a. på soverommet…

049 048
051 052
053 050

Og på gangen pryder en gammel stol som har levd et langt liv men som har fått et par strøk med ny maling.

059

061

Det blir ikke noe tur til Tyrkia i denne omgang og det var nok en mening med det, det har jeg ihvertfall konkludert med nå. Historien var at vi førs fikk plass på et leilighetskompleks i Side. Plutselig fikk vi beskjed om at alt skulle “stenges” der og sesongen var over, så da fikk vi tilbud om en plass i Alanya. Men etter en kort stund fikk vi kontrabeskjed om at ALIKEVEL kunne dra til Side. Ja-ja-ja, greit tenkte vi, selv om vi begynte å bli rimelig skeptiske til hele opplegget. Men for ca. en mnd siden fikk vi IGJEN en ny mail. Nå var alle fly kansellert til Tyrkia fra slutten av oktober. Så som en erstatning kunne vi heller dra til Egypt. Men nei, da fikk vi nok og kansellerte hele turen. UPROFT HELE OPPLEGGET SPØR DU MEG OG JEG KOMMER IKKE TIL Å BESTILLE TUREN GJENNOM DEM LENGER.

Men uansett……det var nok en mening med at vi ikke skulle dra og det stemmer også veldig godt. Pappa’n min er blitt veldig dårlig nå og det er vel bare spørsmål om hvor lenge han har igjen. Riktignok har han levd et langt og flott liv og har nådd en alder av snart 88. Men så har han fått både kolls og i tillegg, kreft i blæra. Attpå til er han blitt veldig dement og har i løpet av meget kort tid blitt bare mer og mer hjelpesløs og har heller ingen krefer igjen. Fremdeles bor han hjemme sammen med mamma da hun aller helst vil at han skal ha det beste, men hun får hjelp 3 ganger i løpet av et døgn (morgen, aften og kveld). Nå skal han på avlastning på tirsdag selv om hjemmetjenesten vill få han inn i dag. Men etter mest sannsynlighet vil ha bli plassert der fast nå desverre. Men det blir nok det beste for han og ikke minst for mamsen. Men uansett, all ære til helsetjenesten her på Lillehammer. Fy søren som de har stilt opp og har vært der hele tiden når mamma har trengt hjelp. Man hører om alt det tragiske rundt helsesektoren, men her har vi ingenting å klage over. De står på, ordner opp, gjør alt……ja ALT er bare positivt.

Dette ble et veldig langt innlegg og jeg håper du ikke har gått altfor lei. Jeg regner med at det kommer et nytt innlegg i morgen og alle herlighetene jeg forhåpentligvis får tak i (tenke positive tanker).

2 kommentarer:

loftkroken sa...

Sukk sukk for noen bilder du
viser ♥
Du har jo det så kos hjemme med deg,nydelige detaljer :)Dette kan du:)Elsker stilen din ♥

Trist med pappaen din,det er ikke lett å se sine kjære visne bort.Det vet jeg alt om, dessverre :/ og det er like trist uansett alder ♥

Så flott dere har fått all den gode hjelpen,kjekt å høre slike rapporter fra helse norge:)

Ha en kos helg og lykke til på antikkmessen,gleder meg å se :)

Klem Bente

mirjamsdrøm sa...

Så herlige bilder fra hjemmet ditt!
Da har det så utrolig koselig :)
Trist at pappan dn er syk...men et godt langt liv har han hatt.
God hjelp er viktig i sånne situasjoner ;)
Ønsker deg en flott dag blandt antikvitetene!!
Klem klem