lørdag 20. oktober 2012

Lys (i tunnelen)

Jeg er såpass romantisk at jeg er utrolig glad i levende lys, noe jeg forøvrig alltid har vært. Jeg pleier alltid å kjøpe med meg masse stearinlys/t-lys når jeg er på Ikea og det må sies at vi har et stort forbruk av dette her i heimen. Men den siste tiden har jeg gått hen og investert i LED-lys i kubbelysutgave, både store og små. De ser utrolig ekte ut og blunker akkurat som levende lys. Jeg har aldri vært tilhenger av fake etterligninger, men disse har jeg sansen for. Jeg har kjøpt de hos Clas Ohlson og koster ikke mange kronene.

kubbelys

Et slikt stort kubbelys koster ca. 80 kroner og tenner automatisk ved skumring og slukker ved gryning. Den har også en innebygd timer slik at den slukker etter 6 timer etter at man har satt den på. Disse passer utrolig godt i lykter og skaper definitivt ingen brannfare.

ledlys

Disse kjøpes i 4-pack og koster ca. 80 kroner og er i en litt mindre variant. Superflotte så disse skal jeg ha flere av.

Nedenfor er det noen bilder av mine lys…

005 

På stua har jeg plassert et par slike i “malestigen”.

Og jeg har også et par oppå nøkkelskapet…

007 008

011

Nå har jeg forresten foreviget sofakroken for jeg har fått beskjed om at den nye sofagruppen muligens kommer i uke 42, hmmm, blir ikke det neste uke mon tro? Jeg gleeeeder meg så sinsykt til å få ut den vi har nå, kan ikke akkurat skryte på meg at den ser så flott ut lenger og den bærer preg av at Martinus har “herjet” i den siden han kom til for 4,5 år siden.

015

Jeg har også fått ryddet bort mye av “sommeren” i stua og alle pelliser er blitt byttet ut med nye planter. På bildet ser dere at jeg fremdeles har sommerteppet på sofaen, men jeg skal kjøpe et nytt, litt mer høstlig teppe når den nye sofaen kommer.

020 024

Her jeg sitter i sofaen ser jeg rett inn på gangen som jeg fremdeles er så utrolig godt fornøyd med etter at jeg malte veggene i lys grønn, jeg bare digger fargen…

021 010

030

På det første bildet skimter jeg sannelig en dør som ikke er blitt malt på nytt og fått ny dørvrider…hmm MESSING UT altså! Joda, skal få tatt det snart, er kun denne døra og en til så er jeg ferdig med samtlige dører i huset. Jeg hadde jo egentlig planer om å bli ferdig med kjelleren, men jeg skylder på at det er blitt for sent på året og for kaldt til å male, men egentlig skyldes det heller at jeg har oppdaget muselort nedi der. Og jeg akter ikke å ta sjansen på å bli overrasket av en mus som helt sikkert kommer til å løpe etter meg og krabbe oppi buksa mi. Morten mener det stikk motsatte da, at musa garantert er mer redd enn meg, men jeg er ikke så sikker på det jeg da.

019

LENE HAAAATER MUS!!!!!

mus

For meg så er kengeru en kengeru, men jammen ligner nå denne musa på en kengeru også. Æsj, sjekk de beina og deeen lange halen. Nei, slike har å holde seg ute og ikke i vår kjeller.

Neste helg er den antikmesse i Vikingskipet igjen og gjett om jeg gleder meg. Vet sånn ca hva jeg skal ha. Jeg skal ihvertfall kjøpe en del gamle putevar som jeg har tenkt å ha som “gardinkapper” på kjøkkenet. Nå har jeg et par kopphånkler, men jeg tror det kunne ha blitt kult med putevar istedet. Joda, de er fine de jeg har nå også, men jeg mangler to til til det andre vinduet og samme type som de jeg har nå klarer jeg ikke å oppdrive noen steder.

042

Som overskriften sier…lys i tunnelen…

Jeg drømmer og å få begynt å bygge på stua og få et eget tv-rom og jeg øyner et lite håp i fjern fremtid. Morten har ihvertfall snakket med han som bygde nytt inngangsparti og soverom til oss og det er et laaangt fremskritt i mine øyne. Aberet er at Morten har gått hen å solgt bilen sin og har planer om å kjøpe en ny bil til bortimot en HALV MILLION og da sier jeg bare………AAARG…hva skal han med det etter? Mannfolk og biler sier nå jeg. Men i og med at vi har såpass lite lån, går det nok bra å låne litt penger til, bra å ha litt lån egentlig.

027

Da blir ihvertfall inngangen til den nye stuedelen der hvor terrssedøra er nå og her ser jeg for meg å plassere en gammel dobbel speildør med vinduer. Terrasedøra vil bli plassert på sørveggen av nybygget. Men vet dere hva jeg har lyst til å som vegg på sørveggen, altså det som blir igjen av veggen etter at terrassedøra er blitt satt inn? GAMMEL TEGLSTEIN. Lurer på om det går an jeg? De resterende veggene vil bli panelert da og et par vinduer skal vi også ha her. Hjelpes som jeg gleder meg.

Nå skal jeg fantasere og planlegge litt mer samtidig som jeg skal sette meg ned å få gjort litt jobbrelatert, nemlig godkjenning av inng. fakturaer.

Ha en toppers lørdag folkens!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Utrolig fint hos deg. :)
God helg.
Klem Mette.

Vivi sa...

Disse lysene var jammen flotte. Jeg tenner også mange lys, og det går med noen penger på te- og andre kubbelys i mørketiden. Lurer jammen på om jeg skal ta meg en tur ned å kjøpe noen slike. Takk for tipset.

Kos deg i regnværet! Klem

loftkroken sa...

Jeg har slike lys ute og de slår seg på når mørket siger på :)) Ser helt ekte ut.Var så tullete en gang at jeg stod klar med lighteren å skulle tenne på den ene ,hi hi
Så fint du har det hjemme hos deg ♥
Og bilde av deg var flott,brun og lekker var du :))

Klemmer Bente

Bentes interiør og oppussing sa...

Hei!
Fine lys, tror jammen jeg skal ta en tur å kjøpe slike jeg også :-)
Blir spennende med ny sofa.. Gleder meg til å se!
Klem fra Bente

Smått og Stort sa...

Så smarte lys! Jeg elsker også levende lys- kjempebra at det finnes noen som ikke kan skape brann! Jammen skal jeg kjøpe noen å sette ut i lyktene mine! Tusen takk for tipset. Nå skal jeg kikke litt mer nedover her- lenge siden jeg har vært innom....
Hilsen Sissel

Snuffeldyret sa...

De lysene var et godt tips, som andre sier, et supert alternativ til levende.
Du har det jammen koselig hjemmehos deg!

Tua sa...

Mye fint å hvile øynene på hos deg, Lene.
Takk for tipset, clas ohlson, here I come :) De lysene er noe tryggere enn ekte vare, særlig i vinduskarmer med gardiner og annet stæsj.
Finfin tirsdag til deg.