onsdag 22. juni 2011

Mer hage på gårdsplassen - ny sitteplass?

Jeg liker ikke å se på og har heller aldri likt å ha to parkerte biler stående "inni" hagen og hva er vel mer unostalgisk enn synet av bilene når man feks sitter i lysthuset? Nei, da vil jeg heller se hage, blomster og natur. Så nå har vi begynt å parkere bilene "utenfor" hagen og på veien før du kommer inn på gårdsplassen til oss. Tok nok litt tid før Morten godtok det men nå vet han så nøye hvor stopppunktet er, hihi...hit og ikke en centimeter lenger. Jeg kunne nok egentlig tenkt at han parkerte ENDA lenger unna, men det får gå slik det er nå. Men dette resulterte selvsagt i veldig mye gårdsplass og veldig mye grus. Planen min er derfor å få lagd en liten sitteplass foran det hvite gjerdet og møblene har jeg tenkt å kjøpe på Jysk av typen Vega. Billig er det også, benk, to stoler og bord, 3500 kroner. Det har man råd til når man får igjen skattepenger har jeg bestemt selv om Morten mener vi ikke trenger flere sitteplasser. Men hva vet han om det da? Her er det hønemor som bestemmer, hihi. Jeg har også fått plantet en hengeselje (Salix Purpurea 'Pendula') og sittegruppen skal jeg ha til høyre for selja, altså foran det hvite gjerdet. Kan det bli fint? JEG tror det ihvertfall, ihvertfall blir det inmari fint i mitt hode. Men det skal sies at jeg har bommet stygt før jeg, men jeg vil nå prøve. Dessuten så sitter vi egentlig mye her da sola er her fra tidlig morgen til ganske sent på kvelden. På sitteplassen lenger opp i hagen kommer ikke sola før noen timer senere, dessuten sitter man litt skakt her. Vel, hele tomta her jo skakk men jeg har lært meg å leve med det.
Under selja har jeg plantet masse små tuer med hvite små "klokker" som ikke blir så høye og fungerer fint som bunndekkere. Jeg har ikke tenkt å plante så altfor mye her men kanskje en liten hekk som en slags ramme rundt deler av sitteplassen? Hmm, noe blir det ihvertfall. Grusen skal være her og vi må også få fylt på grus da det ble borte veldig mye grus da vi bygde ut i fjor. Det gjør jo også at hele gårdsplassen heller nedover mer enn nødvendig. Jeg har trøstet Morten med at i år blir det kun to forhåndstenkte sommerprosjekter; bestille grus og få det utover og å hente et tilhengerlass med matjord (Lene skal ordne i stand noe på nordsiden av inngangspartiet).

Jeg har også fått plantet klatrehortensiaene i rosebua og nå krysser jeg alt jeg har for at disse ikke dør i løpet av vinteren.
Det blir stadig frodigere i hagen og næmæn, hva er det jeg ser? Der står jo sannelig lysthuset. Er jeg ferdig med det da? NOPS.....men jeg blir det jo snart....................håper jeg.....hrmf....


Stadig nye roser kommer ut i blomst og nå var det vist Aicha og Riitausma sin tur. Flotte roser men ikke særlig samarbeidsvillige da de stikker noe helt j----. Uff, når jeg tenker etter har mistet mange roser i løpet av min korte hagekarriere, trist men koselig så lenge det varte. Riitausma har, i tillegg til hurdalsrosene, fulgt meg helt fra starten, så disse trives nok godt.
Årets første rosekjøp, 'balldronningen' som jeg har plantet ved siden av benken. Har ikke akkurat lest så mye positivt om den men den kan nå bare stå der så får vi se hvordan det går. Denne plassen er fremdeles grusløs men det blir det gjort noe med snart håper jeg, for nå tyter ugresset opp.Skammens sted....


Før-bilde kan man kalle dette for her har jeg aldri gjort noe egentlig. Dette er helt øverst i hagen, bak sitteplassen som heldigvis er skjermet med en levegg. I det høye gresset lå det gamle vedstubber (Morten har brukt stedet til å lagre ved) og noen pallekasser stod her, bla.a. en som jeg hadde plantet jordbær i. Jo, en fæl, grønn presenning dukket opp også, fysj så stygt men den var ihvertfall grønn da. En del sorte snegler måtte jeg også snu på ryggen slik at de forhåpentligvis kom til de evige jaktmarkers land.

Her kommer jeg også forhåpentligvis til å få gjort noe i løpet av sommeren.

Her står "jordbærkassa" nå. Dette rommet ble brukt som barnehage i fjor men det ble liksom så stygt.Oki, nå er det snart leggetid håper jeg og i morgen er det spådd regn, noe som passer meg utmerket da jeg har plantet og flyttet en del i dag.

3 kommentarer:

MissMette sa...

Ååååå så masse flotte innlegg det
er her hos deg, så mye inspirasjon
og FOR en flott hage ღ Jeg har ikke
grønne fingrer, men drømmer og har
lyst på en skikkelig fargerik hage :)
Flott også at du skriver navn på de
som du legger ut bilder av...
Ønsker deg en fortsatt fin uke, og
takk for titten ;) Klem fra Mette

Maya sa...

Syns du hadde fine ideer for dine sommerprosjekter :)

Syns du har en veldig koselig og fin hage, og sitteplasser er viktig :)

jeg ønsker meg en hammock jeg.. Syns det hadde vært en fin bryllupsgave... :)

Simones Country Home sa...

Hei på deg.

Så fint det er hos dere nå, fine blomster å alt. ;o)))

Ha en super helg.

Klem Simone ;o)