søndag 1. mai 2011

Før-bilder ved kjøkkenvindu


Dette stedet var helt rassert, mildt sagt. Det var tidligere lagt skiferheller her men når man er så dum at man ikke gjør skikkelig forarbeid og støper hellene, ja da ber man jo om masse etterarbeid og ugress mellom fugene. Fint første året, JA, men så kom problemene, ihvertfall problemene for meg. Morten syntes det bare var stilig å ha gress mellom hellene men det syntes absolutt ikke jeg. Og når det i tillegg ble bygget ut her i fjor og en del av hellene ble flyttet, spiker, svære steiner, sneiper og annet byggemateriell ble liggende igjen her, ja da måtte jo bare noe gjøres. Jeg har ikke bildet av slik det var, det unner jeg ingen å se, men i dag har jeg fått tak et skikkelig skippertak her. Alle skiferhellene er tatt vekk, jorda i bedet (ihvertfall det som var igjen av bedet og som var prydet av ugress og visne stauder) har blitt planert ut over bakken. Hele hekken som består av alperips er kommet på plass igjen og jeg har også fått plantet litt her. På de største veggpartiene skal jeg ha espalier med clematis i. På sørveggen (ved siden av pilpyramiden) er det ene stedet jeg skal plassere clematis og foran den skal min nye benk stå. JAAAAA, her skal jeg ha benken jeg ønsket meg så svært på et tidligere innlegg og som jeg hadde tenkt å ha i vindfanget plasseres. Jeg har forhåndsbestilt benken og den er på tilbud til kr. 1995 frem til midten av mai tror jeg det var. Hadde jeg noe annet valg enn å bestille den da?

Selvsagt hadde det blitt finest med å støpe heller her men det tror jeg ikke kommer til å skje dette århundrede så da sår vi i stedet så får vi sjå hvordan det blir. Det kan kanskje bli litt rart med gress her men tross alt så blir det MYE bedre enn slik det var.



Neste steg er å få kjørt på ørlite jord og deretter få sådd. Eller jeg regner med at espalierene og clematisen kommer opp først for de er vel på plass allerede i morgen kjenner jeg meg selv rett.


Ønsker alle en fortsatt strålende 1. mai!

3 kommentarer:

Laila sa...

Oii for et flott fuglestabbur, akkurat et sånn jeg har drømt om, er det kjøpt og hvor?
Med det samme jeg er i det nysjerrige hjørnet, er tørkestativet ditt hjemmelaget eller går det an å få kjøpt ferdig?
Spennende med planer, har et par x tusen selv.
Ha en fin 1. mai kveld.
Klem Laila

Linda sa...

Det blir sikkert superfint:)

josimo sa...

Du ordner og du fikser :-)
Du har sansen for detaljene så det kommer til å li lekkert til slutt,det er jeg sikker på