søndag 28. februar 2010

Fortsatt i live jeg

Ser det er veldig lenge siden jeg har vært inne her nå og jeg ser også at jeg har fått et par utfordringer. De må jeg ta senere når jeg får litt bedre tid.

Status på denne frøkna i dag er vel heller null overskudd og en forkjølelse eller hva det er som ikke blir borte og som nå har vart siden før jul. Jeg begynte å bli bedre men plutselig kom det tilbake like fort som den forsvant og igjen er jeg på grensen til bihullsbetennelse igjen. Men ihvertfall resulterer det i at jeg sovner på sofaen hver bidige kveld. Men nå passer jeg ihvertfall på å være mer flink med å spraye nesa slik at jeg kanskje kan klare å unngå det helt. Men nok sykdom for denne gang, sikkert veldig lite interessant å lese om uansett.

For det tralter å går her i gututa uansett og i dag har vi hatt et alledeles nydelig hm-hmm, vårvær. Ja-ja, det føltes nesten sånn og det er jo tross alt mars i morgen og det drypper fra taket. I annekset spirer det for fult selv om jeg ikke har fått 100% spireevne på mye av det, men det gjør egentlig ikke noe for det gjør det så mye enklere når jeg skal begynne med avklimatiseringen. Men alle frøene jeg har hatt ute i vinter har allerede for lengst kommet inn og desverre ser det ut til at det blir lite spiring der. Best resultat har jeg fått på alle de jeg har hatt stående i kjøkkenvinduet.
Etter å ha vært ute og gått en tur i dag koset vi oss ute og jammen raste all snøen på lysthustaket av. Herlig og jeg og Martinus koste oss inni det og temperaturen der var absolutt tilfredsstillende. Ja, egentlig er vel alt bare vel nå og jeg gleder meg sinsykt til å starte i hagen igjen nå, kjenner det kjente hagepirringa i magen nå.
Ellers litt mer interiørrelatert. Lyskrona fra Lisbeth Dahl har kommet og Morten fikk montert den opp i dag. Gleder meg til å ha den på i kveld når det blir mørkt. Men vi mangler noen pærer da så vi får trøste oss med de to vi hadde. Bordet og stolene har jeg heller ikke fått malt og jeg er fremdeles usikker på hva slags farge jeg skal bruke, men tror det blir hvitt.

Noen småting jeg bestilte fra Lobelia har også fått sin plass i vinduene:
Utrolig flott klokke som man godt hører tikke og en lysblå kanne er noe av de nye sakene som har kommet på plass hos oss. Men det drøyer vel ikke så lenge før pellisene tar all plass i vinduene. Jeg har fått de opp fra kjelleren riktignok, men foreløpig står de til oppliving oppe i annekset.

Jeg har også fått kappet av beina på stuebordet vårt. Det har vært altfor høyt men jeg tror jammen jeg må kappe det av mer. Hva er standard høyde på slike bord da? Jeg er så redd for å kappe de av for mye, så her går det i 1 cm-kutt. Tror jeg har kuttet de av ihvertfall 4 ganger.

Bordet med de altfor lange beina

Som avslutning vil jeg vise dere bilde av en flott Bombycilla Garrulus eller Sidensvans som den også heter. En alldeles nydelig fugl. Og her om dagen hadde vi besøk av en stor flokk av disse. Jeg hadde aldri sett denne type fugl før og jeg lurte nesten på om de var rømt fra fuglebutikken nedi byen. Men etter å ha lest om denne fuglen i lokavisen for et par dager siden, skjønte jeg jo at denne ikke var så helt uvanlig her.
Kos dere resten av søndagen folkens og et lite tips til dere som liker engelsk krim (sier en smilende og fornøyd Lene): I kveld er det Miss Marple på nrk og ikke nok med det, i morgen sender de jammen meg Poirot. Gjett om jeg og Morten skal kose oss med krim nå. JIPPI, me like!!!!!

5 kommentarer:

Ninni sa...

Så fint med et livstegn fra deg igjen Lene :) Det var like før du fikk en etterlysningsmail igjen :) Det var da utgjort så hardt den forkjølsen din satt i og hvor mye tull den lager for deg fortsatt. Bilhuler gjør vondt!

Et lyspunkt må jo være den praktfulle lysekronen som nå henger i taket hos dere! Guri, så lekker den er.

God bedring fortsatt Lenemor, håper svineriet gir seg snart. SÅ sltsomt å aldri bli bra. Det tapper en virkelig for krefter.

Gleder meg til å se planene dine!

Vivi sa...

Jeg har ingen spirer enda, men har ikke tatt inn alt enda. Nå skal jeg skrape mine pelliser og fuchsia, etter tips av Ellea, for å se om det er liv i dem. Vet egentlig ikke hva jeg håper, for jeg trenger plassen til det jeg skal så snart. Jeg har jo bestilt meg flere stiklinger, så det kan jo hende at jeg kaster alle sammen. Må nok pakke og passe på dem bedre til neste vinter.
Det er godt å høre fra deg igjen Lene. Tenker jo på deg og lurer på hvordan det går med hageforberedelsene på andre sia av Lågen.
Flott lysekrone har du fått på plass og den passa jo helt perfekt inn i den lille koselige stua deres.
Håper du snart blir frisk. Vi snakkes ! Klem

Anonym sa...

Koselig med livstegn fra deg. Lekker lysekrone - misunner deg den ;-)
Klem IGi

Laila sa...

Hei på deg, fint å høre fra deg igjen. Kjedelig med den forkjølelsen da. Kjempefin den lyseblå muggen, og den lysekronen var bare lekker. Du får fortsette å kappe bordben, 5 cm til så er du nok i mål he he.
Det har begynt å spire her, men det kommer jeg tilbake til
Klem Laila

Red Hobbitt sa...

Det ligger en award til deg i bloggen min. Ønsker deg og dine en god søndag=)