fredag 7. august 2009

Litt lysthusfremgang og litt hage

I morgen skal vi få kjøpt hvitmaling til lysthuset, er vel greit at jeg får begynt med det ettersom det er best og få malt før vi monterer veggene. Og i går fikk Morten lagt ned lecasteiner i grusen og plattingen er på plass. Jammen har han fått til dette bra og gulvet er helt i vater........det er gutten sin det og det er neimen ikke noe problem når man har en handyman som han. Nednfor ser dere hvordan det så ut i går og i dag.

Lysthuset kommer til å stå rett bak skiferplattingen som dere ser og jeg har fundert litt på hvordan vi skal gjøre det der med hensyn til partiet foran inngangen. Men jeg tror løsningen er å ta bort noen av skifersteinene på venstre side, langsmed dere hvor pellisen står. Der kunne jeg istedet tenkt å plante noen rosebusker som går som en liten hekk inn til inngangen til lysthuset. Vi hadde tenkt at resten av plattingen skal få ligge der slik at det vil være en liten skiferhellevei inn mot døra med rosebusker ved siden av. Ettersom lysthuset vil stå litt høyere enn plattingen (det ser dere på bildet) må vi lage et lite trinn opp til døren og da fant jeg plutselig ut i sted at det kanskje kunne vært fint å fått støpt fast brosteiner/herregårdssteiner eller hva det heter (sånne 4-kantede grå steinklosser) formet som en slags halvmåne. Men er det noen som vet hvordan man kan få til det i.o.m. at trinnet vil bli plassert oppå skiferhellene?? Tips ønkes sårt her, evnt. med forslag til andre løsninger. Er ikke så flink med kreativ tenking bestandig.

Ellers så har vi fått opp en liten armeringsmattevegg til, eller rettere sagt så var dette den som stod bak den hvite benken tidligere men som måtte fjernes pga. lysthuset. Jeg synes det ble flott jeg selv om Morten er like skeptisk hver gang jeg foreslår å bruke disse armeringsveggene. Men jeg tror han synes det blir fint jeg selv om han ikke sier noe. Men her ser dere resultatet selv om man ikke ser veggen så godt.


Okidok folkensk, kos dere i den herlige varmen, nå må vi nyte det siste av sommeren for snart lir det jammen mot høst igjen!!

8 kommentarer:

Tove sa...

Det der blir superflott :-)

Ninni sa...

Å Lene, dette kommer til å bli sååå fint! Og jommen er du heldig med en slik handymann i huset ja! Da blir mulighetene straks myyyye større.

Brostein langt i halvmåne foran inngangen til lysthuset tror jeg blir kjempelekkert. Altså granittsteinen, ikke betongstein. Dere har skifer fra før, da passer det best å holde sge til samme naturlige materialer.

Hleder meg til å se utvinklingen! Det kommer vel til å gå ganske radig nå som sommeren er tilbake :) Jeg har fått unna en del som samlet seg opp i juliregnet. Men mye gjenstår.

Blosmtrer dine stokkroser som du sådde i år? Mine kom med masse knopper, nå har jeg klippet dem bort for å sikre overvintringen. Hvis de blomstrer første året er de ikke ferdig modnet. Så jeg sådde nok for tidlig og ga dem for gode forhold på vårparten. Det skal bli spennend eå se om det er noen forskjell på dem og de som ikke har fått knopper.

Du spurte om planene for neste års sådd. Joda, de er der! Men jeg får bare halvparten av plassen på sårommet og har som deg egentlig ingen steder å gjøre av nye stauder. Har en del ut og innplanter som kommer til å ta opp plassen på sårommet. Hvis jeg da ikke kjøper et lysarmatur til...

DJeg skal så en del urtestauder og grønnskaer i år. Urtene skal stå foran grønnsakshaven og bare ta seg ut og ramme inn nyttehaven. Det er egentlig stauder som opprinnelig er urter/medisinplanter. Så holder jeg det i samme genre... Kjøpte frø fra Impecta da de hadde 40%, det ble mange... Må gå gjennom og se hva som er grønnsaker og hva som er stauder.

Blir riddersporene så høye altså. Joda, jeg fikk de doble hvite av deg. De har ikke kommet i blomst enda, derimot har jeg fått en knallblå som jeg ikke vet hvor kommer fra. Det er en flott farve, men den passer ikke der i det rosa bedet synes jeg. Jeg har en blå fra før også som jeg skal flytte.

Jeg har en enslig lysblå ridderspore som jeg synes er å nydelig. Den har jeg tatt frø av og skal forsøke å så til våren.

Jeg har også frø av Lychnis, den samme rosa som jeg ser du har, som jeg tok i fjor. De vil jeg har flere av. Mine gikk ut i år og ikke har de selvsådd seg heller. Jeg har også lyst til å så alpestikle og kuletistel. Og lys gul Verbacum med grå blader. Men den har jeg ikke funnet hittil. Det er mye mer jeg har lyst på, men må begrense meg! Prøve i alle fall...

Lykke til videre med lysthuset! Du får svinge penselen i helgen, til uken er det meldt regn igjen.

orchis sa...

Blir kjempefint! Venter spent på bilder av endelig resultat.
Nyttig med en handyman. Da slipper man å gjøre alt selv... :)
Ha herlige sommerdager.

Mariann S sa...

Dette blir kjempefint Lene :)
Dokke e so flinke, både du og gubben :) Gleder meg til fortsettelsen :)

Line Cathrin sa...

Gleder meg til å se lysthuset. Spennede prosjekt dette =))

Annika Christensen sa...

Fint hus du har och fin trädgård.
Jag igllar norska bloggar även om jag inte förstår alla ord.
Ha det gott
Annika

Mariann S sa...

Heia Lene.
Eg har sendt deg en pm inn på hagegal :)

Solveig sa...

Oj, her tar det form! Er så spendt på å se fortsettelsen! Følger med og gleder meg med deg!

Ha en flott søndag!

klem fra Solveig