tirsdag 18. august 2009

Hva kan man pynte med over en vedkomfyr? Ja, ikke vet jeg

Jeg holder så vidt på med kjøkkenet selv om jeg har hovedfokus på lysthuset. Planen er nemlig at jeg skal være ferdig med utvendig maling av lysthuset til neste lørdag og det ser det ut til at jeg klarer også. Men så var det kjøkkenet da. Joda, det begynner å bli riktig så trivelig der selv om ikke alle vegger er malt enda, men jeg driver da å stæsjer litt sånn innimellom. I dag fikk jeg opp et fuglebur som henger ved siden av vedkomfyren. Foreløpig har jeg satt et kubbelys inni det, men Morten foreslo at vi skulle stappe Egbert inni det i stedet. Haha, tenker han hadde blitt fornøyd da. Noen som har noen gode forslag? Hadde jo vært flott å stappet en hengeplante inni den også, feks. pletter i luften eller noen slikt, men jeg tviler på at den hadde kommet til å like seg der når vi begynner å fyre igjen.
Også har jeg et annet problemområde. Muren over vedkomfyren vår trenger litt 'pønt' og her trenger jeg hjelp fra dere interiørkyndige der ute (PS: Ville ikke ta bilde av ovnen da det står så masse rot oppå det pga. av malingsjobben der, men det er samme ovn som jeg har linket til).

Jeg er sikker på at det er flere som kan ha noen gode idèer her. Ikke bry dere om den kobberdingsen som henger der, den har jeg bare ikke fått tatt ned enda, men jeg tviler vel på at den kommer opp igjen...........hmm, male den kanskje? Den er jo gammel da..........hmm.......tenke-tenke....Egentlig kunne jeg tenkt å hatt en hylle bortover hele muren som jeg fester forholdsvis høyt oppe på muren, men så tror jeg kanskje ikke det er så lurt i.o.m at vi fyrer med vedkomfyren om vinteren. Ja, ikke bare fyrer vi med den, her stekes det både brød, sveler og annet godt....nam-nam...nå savner jeg plutselig vedfyring og vinter........hmm, kremt, liten avsporing her visst!
Men ihvertfall, dagens blogginnlegg er.......
ET LITE ROP OM LITT INTERIØRHJEEEEEEEEEELP!!!!
PS! Sendt inn en liten bestilling til Landstil har jeg sannelig meg gjort i dag også.....gleder meg!!!!!

7 kommentarer:

Solveig sa...

Snille søte deg! Tusen takk for gode og hyggelige ord i bloggen min!! De varmet veldig - ble helt rørt, jeg!! Jammen er jeg heldig som fant deg her inne!! :o)
Ja, jeg vil gjerne ha frø!! Så snill du er :o) Jeg er ikke så veldig velbefaren når det gjelder såing og denslags, men har ikke så kjemperikt utvalg i planter her hjemme- så det meste er spennende for meg:o). Gleder meg til våren!
Og du; visst er du kreativ og flink! Se bare på kjøkkenet ditt - jeg kryper nærmere skjermen for hver gang du legger ut et bilde - der blir bare lekkert!!! I det buret kan du jo plassere et fint nostalgisk bilde, et koselig visdomsord på et fint papir, en lysslynge med små lys, ha det stående på bodet med fint bestikk i et galss inni, en liten madonna....ja, her kan jo listen bli lang :-)
Og over ovnen kan du feste en snor/tynn kjetting tvers over og henge opp ting som tåler varme ( i zink, glass feks). Har du noen koselige "julesokker" eller annet tøy som liksom kan "henge til tørk" og som elles passer inn i stilen.....Et speil på veggen med levende lys under...
Nå tror jeg at jeg må slutte - tar all plassen her....:o)

Ha en flott onsdag, min venn!

Klem fra Solveig

Mariann S sa...

Fy skamme seg Morten, stappe stakkars Egbert i 'ovnsburet' ;) Blir varmrøkt kråke til vinteren det - hi hi.
I dag har eg fått planta Revebjeller og veronica plusslitt anna graving og flytting. Vi har endelig fått litt skapelig ver :D
fantastisk for ei solhungrige sjel :)
Ellers er det for seint på kveld for det trøtte hodet mitt til å komme med gode ideer til noke som helst ;) Håpe det gikk bra med malinga di forresten.

Berit sa...

Over vår gamle vedkomfyr har vi ei stang som det henger gamle kjøkkenredskaper fra - sleiver, steikepanner, kaffekjeler osv. Men det blir antakelig for røft for den lyse, lette stilen du har. Vakkert!

xxxl sa...

Hei :) kan ikke gi deg noe innterilørtips jeg da.. men ville bare si at de ser kjempe fint ut hos deg.. koselig :)

Margrethes hus og hage sa...

Så fint du får det! Og den veggen kan da bli kjempefin! Men male "kobberdingsen" tror jeg ikke jeg ville gjort, den er sikkert verdifull, og slike ting er finest når de er originale.

Kan du ikke sette opp et par hyller rett overfor hverandre med litt dill på, eller en tallerkenhylle? Et speil?

I buret kan du jo sette en kunstig plante? det finnes mange fine som ser ekte ut. Og små figurer av engler el. er også vakkert i slike fuglebur.
Ellers har du jo fått mange flotte tips om andre ting å ha der.

Ha en fin torsdag! hilsen Margrethe

Lene fra Lillehammer sa...

Takk for mange gode tips. Joda, tallerkenhylle eller andre hyller hadde vært stiling men så er det det at det blir så sinsykt varmt over ovnen at jeg vet ikke om jeg tør å satse på noe slikt, men nå har jeg ihvertfall malt en liten sjablong på muren, Carpe Diem står det. Kan vel hende jeg ikke behøver å ha så mye på veggen heller.

alvens kreative hjørne sa...

Hei :-)

Så koselig å se at det er flere fra lillehammer område her inne i bloggialand :-) Så fint kjøkken dere har! Buret hadde vært fint med en hengeplante i også ja :-) Men synes også det var fint med lys inni der :-)

Ha en fin dag :-) selv om været er grått...