onsdag 3. juni 2009

Og jeg som ikke skulle kjøpe flere stauder........

........ja-ja du liksom. Er man hagegal så er man hagegal!

Er ikke syrinen flott nå?


Nå har jeg jobbet 2 dager denne uka og det har gått helt fint selv om jeg har savnet Tinusen da, men jeg vet at han og papsen har koset seg fælt. Ettersom Martinus ble med Morten på trening i dag klarte jeg jo ikke å la være å stikke en tur innom Blomsterkroken på Kolberg. Og selvfølgelig måtte det jo bli med litt da:

Alchemilla Erythropoda (liker denne bedre enn stormarikåpe) - plassert fremst i rosebedet, må ha 5 til

Geranium Phaeum 'Album' (denne har jeg da saktens meg sådd selv og har faktisk ganske mange eksemplarer av, men den bare sugde seg fast til meg og baaaa meg om å ta den med hjem. Skulle ikke så mye til for å overtale meg der. Kjempeflott eksemplar som var bortimot 60 cm høy allerede) - plassert i rosebedet

Geranium Hybrid 'Sweet Heidi' (selvfølgelig er denne et must i gutua) - plassert i rosebedet

Delphinium 'Summer Skies' (for en ridderspore-elsker som jeg er var det her ingen tvil) - plassert i rosebedet

Lamium Maculatum 'Pink Bewter' (joda, har'n fra før men nå har jeg delt den opp så mye at jeg måtte ha fler) - i det ene bedet foran det hvite gjerdet - flott bunndekker

Syringa Wolfi San E (fjellsyrin). Her tror jeg egentlig jeg gjorde et feilkjøp selv om den var ganske lik den jeg egentlig skulle ha. Men den jeg skulle ha skulle bli høyere enn denne og den var visst en nyhet. Løpe og kjøpe på fredag kanskje da jeg skal på jobb igjen. Denne blir plassert ikke så langt unna utedassen.


Nå har jeg da begynt å jobbe 50% igjen og 2 dager er allerede unnagjort og jeg skal love dere at dagene har gått fort, men det kan vel kanskje skyldes at vi har hatt månedsavslutning og når tidsfrister skal overholdes er det bare holde tunga rett i munnen og full konsentrasjon. Men det merkes godt på skrotten min at jeg ikke er vant til slikt kjør nå etter at jeg har hatt permisjon et år, istedet for å bli fysisk sliten blir man nå psykisk sliten.........men herlig er det selv om jeg har har sovnet på sofaen på kvelden etter jobb. Men hva gjør vel det?

Jeg fikk forresten planet ned staudene jeg kjøpte i dag med untak av syrinen. Men staudene ble satt ned i full fart for det er iiiiiiiiisende kaldt ute og ikke noe trivelig å drive med haging.
I morgen skal vi kose oss alle tre, blir vel tur på cafè og litt sommerklær må handles inn til Martinus ettersom de han brukte i fjor selvfølgelig er altfor små.

Til slutt legger jeg ved en liten bildeserie av stien mot utedassen. Jeg synes det har blitt så koselig her og nesten den plassen i hagen jeg er mest fornøyd med. Hekken som består av amerikahagtorn som kan sees på høyre side har begynt å få litt størrelse og et lite "rom" i hagen begynner å ta form. Hurdalsrosa på høyre i bildet har jeg formet som en klatrerose og det drøyer nok ikke så lenge til før den blomstrer. Da blir det lækkert da. Jeg har også plantet en annen "ekte" klatrer der også, en Actinidia Kolomikta, eller rødkattebusk som den heter på godt norsk skal også få pryde veggen og slynge seg oppover armeringsnettingen. Jeg forsøkte med pipeholurt der for noen år siden. Joda, den vokste bra og kom med masse blad året etter at den ble plantet, men så var det slutt og jeg har ikke sett snurten av blader der siden. I give up!!
For de som ikke har sett det før, legger jeg også ved et bilde av utedassplassen slik det så ut da jeg skulle begynne med prosjektet. Joda, jeg har da grunn til å være bittelitt stolt av meg selv? Utedassdøra lagde vi også ny og et hjerte måtte vi selvfølgelig ha på døren YJeg ser at jeg også har fått plantet hurdalsrosa der, det var den gang jeg ikke var klar over hvor stor den egentlig kom til å bli - hihi!

11 kommentarer:

Vivi sa...

Jammen er du effektiv. Jobber og planter. Stauder får man jo ikke nok av, Lene så bare kjøpt du.
Ute er det altfor kalt så i dag har jeg vært husmor.

Elsa sa...

Er man hagegal så er man hagegal. Men du verden for herlig galskap:-)
Du har all grunn til å være stolt av hva du har fått til i hagen din. Bildene du legger inn blir nøye studert.

Berit sa...

All mulig grunn til å være skikkelig stolt. For en ansiktsløfting!

Nina i Paradiset sa...

Som det har eksplodert i hagen din på kort tid! Alt er grønt og vakkert!!
Syrinene dine, er det den gamle typen (upodet)?? Det er det som vokser her i grensene mot naboene. Sprer seg litt da, men det gjør ikke noe der de står.
Har også vært på planteraid i dag, og 6 nye roser er innkjøpt! ;) Ja, jeg har noen av de fra før da, men det er fordi de er så uimotståelige...
Kjøpte den rosebuen de hadde på Plantasjen her i byen, for jeg orket ikke å lete lenger. Var ikke så værst lell, men har ikke spir, slik jeg ønsket meg.
Bilder kommer, men det er for mørkt nå. (Kom inn ved midnatt, -igjen!)
Fungerer utedoen deres, eller har dere tettet igjen hullet?? Vi skal ha vår, fro jeg syns det er genialt med griseunger, eller møkkete vernesko! ;)
Kjempenydelig utenfor hos dere, iallefall! Roser skal vurderes på uthusveggen her også!

Lene fra Lillehammer sa...

Ja det ble en liten ansiktsløfting ved utedassen ja og det ble jo riktig så trivelig.
Nina, syrinen som står her i hagen og hos naboen er vel syrin som har stått her i alle år og det er det eneste jeg vet om dem. Og at den sprer seg er det jo ingen tvil om, kommer opp skudd alle steder noe som er litt frustrerende da. Men uansett er det så trivelig å plukke med syrin og ha inne, lukter jo så godt. Når det gjelder utedoen brukte vi den litt i begynnelsen og da vi drev og restaurerte doen inne og var det jo helt nødvendig. Men nå bruker vi den ikke lenger og den fungerer nå som redskapsbod.

Ninni sa...

Stadig nye tilskudd til Gutua i kjent nydelig Lenestil :) Lørdag er det min tur, er så spent på om jeg får noen av ønskeplantene mine med meg hjem fra Ramme gård. Men blir det trengsel og kamp om plantene, trekker jeg meg tilbake. Orker ikke sånt jeg.

Så vakker syrinhekken din er! Kan nesten kjenne duften helt hit. Ja, du kan virkelig være stolt av deg selv, ikke bare over plassen foran utedassen, men hele hagen som du har gjort til det paradiset den er i dag.

lavendel mio sa...

Er så kjekt å se innom deg:))
Alltid så masse lekkre hagebilder:)
Syrinhekken din er et syn for guder:))
Her er det ikke vær for en hund, haggel, regn, vind og snø laaangt ned i fjella...hur skal dette gå???
Men det blir vel bedre en vakker dag:)
Ha ei flott helg,klem:)

Margrethe sa...

Det er skummelt å gå på hagsenter :) Masse fint du fikk kjøpt inn!

Hilsen Margrethe

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Hei hei Lene.
Spørs om du husker meg? (fra hagegal)
Jeg ville nå bare si hei også ser jeg du har fått en kjempeflott sti.

Ha en god helg
:)

Nina i Paradiset sa...

;)
Oppstammet greie er en rosehagtorn (ett tre, altså!)
Pionene de selger her er dobbelt så små og dobbelt så dyre som den du sendte!!
:(

Ninni sa...

Du er tagget :) Sjekk bloggen min