lørdag 13. juni 2009

Det har så vidt begynt å blomstre

Selv om vi må vente en liten stund til så er det da noen gleder i hagen.


I går fikk jeg gravd opp skjærsminen som vi plantet langs det hvite gjerdet for noen år siden. Men den gang var det plen der og det var liksom ikke planlagt at det skulle bli et lite rosebed der. Så nå måtte jeg ta de opp og de har nå fått plass bak den ene armeringsveggen. Tror det blir trivelig jeg.
I stedet for skjærsmin i rosebedet fikk jeg plassert noen stauder, revebjeller, ridderspore, skogsskjegg, artemisium, liljer, akeleie, pluss diverse annet, bl.a. et flust med valmuer. Langs kanten har jeg isop og marikåpe. Et par roser til fikk også plass i bedet; Président de Sèze og Alba Maxima.


ØNSKER ALLE EN STRÅLENDE LØRDAG!

4 kommentarer:

Vivi sa...

Så flittig du er, Lene. Jeg har kjøpt meg to nye roser i dag. Ble ingen Gjøvik tur. Oasen skuffet meg, så jeg dro til Blomsterkroken og fikk kjøpt det jeg egentlig var ute etter. Blå riddersporer, akeleiefrøstjerner og to roser. Astrid Lindgren og Dronning Elisabeth - tror jeg den het. Tror du har smittet meg med "rosegleden", og jeg kjøper bare rosa roser. Kan du skjønne hvorfor ?? Gir deg skylda jeg....
Lurer nesten på om jeg må ta en tur i morgen også. Har plass til ett par til. Kanskje jeg skal se etter hvite da?
Ha en fin lørdagskveld.

Nina i Paradiset sa...

Sukk og sukk, så vakkert....!
Hva er det som titter frem på det bildet ved siden av den blå riddersporen (bildet til høyre, -noe lys-blålilla) ???
Ser fin ut!!

Durer opp til Lone en tur i morgen! Skal besøke gartneriet jeg jobbet i også! *glis*

Lene fra Lillehammer sa...

Så flott at jeg har rosesmittet deg da, det er jo ikke det verste å bli smittet av det Vivi. Når det gjelder hvite roser synes jeg det er lite utvalg av det jeg, men jeg fikk tak i noen hos Bjørke i år da, så da får vi se om de trives. Jeg har en sort hvit rose fra før som heter Schneewittchen, men de trives ikke noe særlig og dårlig med blomstring på de, tror ikke de er helt herdige her jeg.

Hei på deg Nina, stauden ved riddersporen er Polemonium caeruleum, eller fjellflokk som den heter på norsk.

Lene sa...

Så flott hage du har. Virkelig pent med steinganger i hagen. Er det steiner du har funnet selv?