søndag 16. juni 2013

Fra luften ser man mye

I går drev jeg ute hele dagen, mye å ta igjen. Av en eller annen grunn har jeg null energi til å drive i hagen etter jobb, så da blir det stort sett helgene jeg driver i hagen. I går drog gutta på Hunderfossen så jeg var helt alene og puslet i hagen. Fikk bl.a. klippet de fleste hekkene…

007

Junisøtmispel er treeeg til å vokse og jorda er uten tvil bedre på høyre side enn på venstre. Alperipshekken, som også ble klippet, skimtes også så vidt på venstre side.

Nok en alperips som er blitt stusset…

001

Vi har også plantet alperips utenfor kjøkkenvinduet og den fikk også stusset seg. Hmm, mye alperips i hagen, men jeg er veldig glad i den jeg da. Ellers har vi noen andre hekker av junisøtmispel og blankmispel, men de gadd jeg ikke å ta bilde av.

049

Og fra luften ser man det bedre…

058

En hekk jeg har valgt å ikke klippe er den ene sjærsminhekken bak det hvite gjerdet. Den synes jeg er så flott slik den er…

016

Lite blomstring fremdeles synes jeg, men syrinen er jo flott nå da (er ikke det litt vel sent??)

049 012
074 065

Jeg tok noen bilder fra hagen i dag og som dere kan se er det lite som blomstrer…

024

025

019 020
023 032
034 036
042 045
048 002

Men noen bilder tatt fra balkongen viser at hagen ser ok ut uansett blomster eller ei…

051

055

052

054

053

061

Og så over til mitt stoooore mareritt og som nesten kunne ha gitt meg varige traumer…TRAMPOLINE!!!! En ting skulle aldri få plass i hagen vår og det var trampoline. Men hva har vi fått da? Just…TRAMPOLINE!!!!! Men av og til må man tenke på andres behov og Martinus ønsket så inderlig det og fin trim er det jo også. En liten stund var den plasser på nordsiden av huset (noe jeg forøvrig ALDRI tok bilde av), men nå har vi flyttet den litt utenfor tomta og foran steinrøysa. På bildet kan dere så vidt skimte den…

060

I går drog jeg forresten opp en “avlegger” fra en syrin. Riktignok tok jeg avleggeren for en del år siden, så den var lei å få opp ja. Men jeg fikk den da opp til slutt og den plasserte jeg på nedsiden av huset, litt på hjørnet. Jeg viste den til Morten og vet dere hva…han sa at det kanskje ikke var så lurt å plassere den der med tanke på utbyggingen av stua. JIPPI, det er fortsatt håp om at det kommer til å skje. Å jøsses, ingen tvil om at denne kan vike for utbygging av stua…

054

Nær på…

006 045
007 012

På sørsiden av huset har det så vidt begynt å vokse til, men her trenger jeg mere planter. Ikke meg å forakte liksom…

047

Jeg måtte også forevige et par bilder av mine lyse, fylte petuniaer som jeg har “lagd” i vinter av planten jeg kjøpte i fjor. Nesten så jeg liker disse bedre enn de som er i sterkere rosa.

005

004

Her er de andre, dog ikke så veldig synlige enda i.o.m. at de ikke har rukket å bli så svære enda:

053

Jeg gleder meg vilt til rosa ved siden av lysthuset begynner å blomstre. Dette er en av de første rosene jeg kjøpte, men husker ikke navnet i farten. Det er så koselig her utenfor lysthuset…

013

I.o.m at vi drar til Tyrkia i sommer, måtte vi jo gjøre det fint på annekset til Mosse-gutten. Så vår hustjener, Morten, fikset det han. Riktignok var jeg med å ryddet og kastet brask og jeg fikk vasket gulv og litt ellers.

067

068 071
072 073

Til slutt må jeg bare vise den “nye” gutten vi har fått. Martinus har vel, mer eller mindre, hatt langt hår fra den dagen han ble født og frem til nå. Men nå var det på tide med litt forvandling. Første bildet er tatt før han klippet seg…

114

Og her er han, nyklippet og søt til tusen selvsagt…

018 017

Nå er husbonden tilbake så da er det vel bare å avslutte blogginnlegget for i dag. Det blir vel slektsgransking igjen på han. Snart finner han vel ut at vi er i slekt frykter jeg.

So long!

6 kommentarer:

Hulda sa...

Så fint du har det i hagen. Liker måten du har delt opp hagen på, med murer, steiner og hekker. Flott lysthus også. :) Fint med hellene utenfor. Vi skal lage en platting utenfor lysthuset vårt i år, er planen. Du viser så mye fint både inne og ute fra. :)

mamma i nord sa...

Den hagen deres er så utrolig fin, og teglestein kantingen er så flott.
Den har jeg lyst å herme etter om jeg er så heldig å finner tak i stein.

Martinusgutten er like skjønn uansett hårlengde.

Ønsker deg og dine en strålende uke.

Klem Tanja

Vivi sa...

Hei på deg Lene.
Så frodig og fint det er i hagen din nå. Det er lite blomster hos meg også, men om ikke så lenge spruter det ut. Og da MÅ du komme en tur, for nå er det lenge siden du har vært her.
Trampoline ja, det har vi klart å styre unna. Det hender det er mas enda, men vi bor så tett her, så det er alltids noen andre som har.

Kos deg og nyt hagen, den søte gutten din og ellers alt som byr seg. Klem

Underberget sa...

Ååååå! SÅ mange fine hagebilder du deler!! Takk for dette inspirerende bilderaset:-))) Ønsker deg en fin ny uke!

Brunt sukker sa...

Å JEG DRØMMER MEG HELT VEKK I DIN HAGE
SÅ SØTE SJARMØR DERE HAE
ØNSKER DEG EN FIN UKE
KLEM ELI:)

Tante Titti sa...

For en nydelig hage du har! Og selv om det ikke blomstrer så mye - som du sier, er den da både velstelt og frodig - og så mange flotte detaljer!!
Ønsker deg en fin fin sommer!
Titti-klem