lørdag 2. oktober 2010

Så lenge siden sist

Ikke så mye har skjedd hos oss, men nå er alt klart til at jeg kan begynne å male på både soverommet og i vindfanget. All panel har kommet på i type perlestaff som utvilsomt er min favoritt. Strøm har vi også fått på rommene og varmekablene gir vindfanget en herlig varme. Helt herlig med tanke på hvordan vårt tidligere vindfang var, da var det vel nesten så kaldt at skoene frøs fast på gulvet, men nå er vinfanget nesten det varmeste rommet i hele huset. Så nå drøyer det vel ikke så lenge før Lene finner frem malekosten igjen. Før- og etterbilder kommer når jeg har malt ferdig.

Vårt største problem nå er å finne den rette utelampa. Vi har vært på tre forskjellige plasser i dag og joda, vi fant en lampe vi syntes var grei, men ulempen var at glasset i lampa ikke var klart, noe vi må ha. Det er en SLIK lampe vi har sett på da, så er det noen som vet hvor man kan få tak i en lignende med klart glass så rop ut!

Nedenfor er noen bilder tatt fra vårt lille rede.....

Ettersom jeg ikke fant et egnet sted til å plassere ringeklokke, kjøpte jeg like så godt en dørbanker fra USA, kjøpt på e-bay. Syntes den var riktig så søt jeg da og Martinus synes det alltid er så moro å dunke på den når vi har vært ute.....BANK-BANK sier han.


Nå er det like før lysthus-teppet er ferdig. Litt kjedelig å drive med et så sommerlig teppe nå, men det får gå. Martinus skimtes i bakgrunnen, liggende på sofaen hvor han ligger å ser på sin store favoritt, spesialagent Oso.


Noen detaljer fra gangen. Her har jeg bl.a. hengt opp en liten bukett med isop fra hagen. Det går mye i sink og hvitt her i gutua, men liker man det så liker man det.


Og her over kommoden hadde jeg tidligere et par hyller men der har jeg istedet plassert et gammelt vindu med diverse bilder og stæsj hengende. På kommoden kan man så vidt skimte Mortens gamle matboks fra da han gikk på skolen, og det er jo lenge-lenge siden selv om Morten ikke vil inrømme det.

Fra gangen og inn mot kjøkkenet i Martinus-høyde. Her ser vi et lite glimt av vår herlige vedkomfyr som vi desverre bruker så altfor sjelden. Men i vinter skal vi prøve å være litt mer flinke. Utrolig fin å både bruke som varmekilde og ikke minst til å steke brød i, lage sveler (jeg har en liten rund takke som jeg legger rett oppå ovnen) og ellers lage middag på. Her kan man spare strøm. Koselig er det også!
Litt mer fra stua.....


Pellisene holder det fremdeles gående, men oliventreet jeg hadde avbildet i forrige innlegg måtte jeg plassere i kjelleren ettersom det rett og slett ble for mørkt og varmt for den. Så av tidligere erfaring går det kjempebra og plassere den i en mørk kjeller og gi den ørlite grann vann i ny og ne. Og til våren kan man sette det opp igjen og da kan den glede deg med nytt bladverk. Må inrømme at jeg vurderer sterkt å investere i et falskt oliventre. Men uff, vi får sjå.

Dåpskjolen som mamsen sydde til Martinus har fått plass på stua. Syntes det var for ille å la den henge på annekset.
I går var jeg innom Mange Ting på Gjøvik hvor jeg var å kjøpte meg en ny Green Gate-kopp, men så fant jeg disse søte små "vasene" som ikke er mer enn i underkant av 5 cm høye. Kjøpte tre stykker jeg som jeg har hengt på vindfangdøra. En har jeg puttet en liten rosekvist i.
Egbert på komfyren, nydusjet og pedikyrbehandlet med tannbørste og Mosse som ikke kunne ha hatt det bedre.

En liten godgutt som ikke har noe imot å la seg avbilde!
Nå blir det kos resten av dagen og kvelden. Just nu sover godgutten og Morten og en kompis har reist til Oslo for å se på NM i muskelmasse....hehehe!

7 kommentarer:

Linda sa...

Så fint du har det hos deg. Ordentlig koselig:) Spennende å se før og etter bilder da:) Selv har jeg maledilla nå, og maler og maler... Det hadde jeg aldri trodd skulle skje her hos meg. Jeg har aldri likt å male noe særlig... men man kan jo forandre seg:)) Ønsker deg en god helg:)

Simones Country Home sa...

Heia.

Knallfint er det. ;o)

Ha en fortsatt super helg.

Klem Simone ;o)

Vivi sa...

Flotte bilder av ditt lille rede, Lene.
Ta med deg godgutten og ta turen over brua i morgen, om du har lyst og tid.

Mariann S sa...

Veldig fine bilder frå ettt koselig hus Lene :) Tenker det blir deilig med varmekabler i vindfanget. Ønsker deg ei god helg :)

Manne's hverdag sa...

Så koselig du har det!!! Flotte bilder!!! Virkelig til inspirasjon!!!

Legger meg til som følger og gleder meg til å følge deg videre.

Hilsen
Marianne

Nina i Paradiset sa...

Så flotte bilder da!
Varmekaber i vindfanget er luxus. Gleder meg til vi kan ta i bruk kjøkken-inngangen til daglig bruk (når jeg hiver ut butikken)

Klem!

Nostalgia sa...

Åå, INPIRASJON!!
Får alltid det når jeg er innom bloggen din!!

Ønsker deg en riktig god helg!

Hilsen Nostalgia