søndag 11. juli 2010

Hermetikk kan brukes til så mangt og verdens beste pizza

Her regner det (desverre for meg men ikke for hagen) i bøtter og spann og jeg måtte avslutte dagens hageprosjekt. I dag måtte nemlig de to hurdalsrosene jeg hadde plassert oppe ved sittegruppa oppi hagen klippes helt ned. De var sterkt angrepet av roserust så jeg tør ikke noe annet enn å få de opp. Jeg rakk å få klippet de helt ned før regnet kom så når det blir utevær igjen skal jeg få gravd de opp og få de flyttet. Jeg tror og håper at roserusten ikke kommer tilbake, men det vil tiden vise.

I går koste vi oss ute hele dagen og vi hadde et alldeles strålende vær. Som avslutning på kvelden lagde jeg for meg verdens beste pizza. Den ble ihvertfall kåret til norges beste pizza i fjor men for meg er det den aller beste.
Her er oppskriften for den som vil prøve den.

Når jeg lager pizzasausen bruker jeg bl.a. hermetiserte italienske cherrytomater......


Men disse hermetikkboksene kan jo brukes til så mangt bare man stæsjer de litt......

Feks. oppbevaring av stearinlys, eller til å ha penner, etc. i. Her har jeg ihvertfall boret hull som ble til et hjerte. Deretter surret jeg litt tynn ståltråd rundt både oppe og nede og til slutt fikk den et par omganger med hvit spray.


I går satte jeg forresten i gang med å få ryddet og vasket på annekset. Det så ut som en tornardosti etter at jeg har brukt det som spirerom i vinter og jeg har liksom ikke hatt ork til å få ryddet opp der før i går. Men nå ble det riktig så koselig der og alt ble vasket helt ned og dyna ble luftet og alle puter, gardiner, trekket til ektorpstolen og annet vaskemaskintekstil ble puttet i vaskemaskina. Nå lukter det himmelsk der inne og et trivelig sted å være for å avkjøle seg på en varm sommerdag. Det skal også bli så koselig å kunne sitte der og drive med litt hobby-lignende aktiviteter.....bl.a. albumene til Martinus som jeg henger laaaangt etter med nå desverre, eller å bare kunne legge seg i den gamle senga og fundere over hvor godt man egentlig har det.


Må også få skryte litt av meg selv. Jepps, sprossene har Lene laget selv. Jeg fant frem den elektriske saga til Morten og satte i gang. Så nå ble det så mye triveligere selv om vi har igjen å sette på sprosser på innsiden også, men først blir det sprosser på balkongen.

ØNSKER ALLE EN STRÅÅÅLENDE SØNDAG!

6 kommentarer:

Tove sa...

Deilig med regn i dag. Temperaturen er strålende. Ha en flott søndag du også :-) ps flotte sprosser

Linda sa...

Godt med litt regn også, særlig nå når jeg ikke er hjemme og slipper å tenke på om pottene må vannes:) Jeg hadde en busk for et par år siden som ble helt angrepet av roserus, ordentlig ergelig. Jeg klippet den helt ned, og renset jorden rundt for bladrester, men lot den stå, og den har klart seg siden det:) Lykke til med dine:) Klem

Ninni sa...

Så flink jente du er som både vasker og snekrer :) Men så trist at du må kvitte deg med Hurdalsrosene, de er jo så skjønne. Rusten er en plage, det er enkelte roser som virkelig er rustmagneter. Jeg fjernet et par Austinroser av samme årsak i fjor. Men kanskje det nytter å gjøre som Linda skriver?

Simones Country Home sa...

Mmm den pizzaen så deilig ut ja, den må prøves. ;o)

Fint det blir hos dere.

Ha en super uke.

Klem Simone ;o)

Solveig sa...

Tusen takk for koselig hilsen!! Alltid kjekt å høre fra deg også! Her er det bare innom i forbifarten om dagen. Har ikke internett på hytta, så det blir ikke så mye blogging. Kommer sterkere tilbake:o)
Så flink du er, Lene-mor! Du snekkrer og rydder, planter og koser det til rundt deg og dine. Kjempeflott er det blitt, dette annekset ditt!
Må viss klippe ned min Hurdalsrose også:o(
Når det gjelder disse pottene med potteskjuler av netting, tror jeg at jeg såg dem hos Blomsterdamene på Hamar. Mine er kjøpt på mitt lokale hagesenter her i vest:o)

Ønsker deg nydelige sommerdager og gleder meg til å følge deg og hagen din videre. Får så mange flotte tips her hos deg!
Klem fra Solveig

Hannes dagbok sa...

Hei Lene!
Tusen takk for varmende kommentar på bloggen min og du har jo en knallfin blogg selv som jeg gleder meg til å lese mere på. Har nettopp kommet hjem fra ferie og jeg skal komme tilbake til fargekoden på stua (for her må jeg lete litt;))så i mellomtiden må du nyte sommeren med dein vakre familie så skrives vi snart!

Klem,Hanne