mandag 1. desember 2008

Cappuccino med bismak

Nå er jeg igrunn veldig godt fornøyd og grunnen til det er at de fleste julegavene er i boks. Jeg er av den typen som må få ordnet ting i god tid ellers blir jeg bare så stressa. Men nå kan jeg jo faktisk ta det med ro.............nesten ihvertfall.

Helgen har vært tøff, ihvertfall lørdagsnatt og søndag. Vi hadde jo gledet oss veldig til å reise på julegateåpning på Maihaugen på søndag men slik skulle det ikke bli. På lørdagskvelden våknet Martinus og var dørgande tett så vi måtte bare ta han opp. Morten fikk reist på sykehuset og hentet diverse nesedråper ettersom vi ikke hadde noe hjemme. Så da var det bare å dryppe Martinus og bygge opp senga hans. Stakkar, han hadde det ikke godt og skrek mye. Det ble en meget urolig natt for å si det sånn men vi forsøkte å gjøre det så behagelig som mulig for Martinus men det var ikke lett og det var ikke mange timene vi fikk sove. Det ble heller ikke noe særlig bedre at jeg fikk igjen de forferdelige isjasj-smertene mine og det ble nok en nedtur ettersom jeg trodde jeg hadde blitt kvitt de. Grunnen til det er at jeg ikke har vært plaget med det siden før jeg ble gravid og mamma slet også med det samme og ble kvitt det etter at hun hadde født oss unga nemlig. Så skuffelsen var superstor da smertene kom tilbake. Så pga smertene jeg hadde måtte Morten ta seg at det meste den natta, jeg lå dopet ned på Paralgin Forte selv om jeg gjorde så godt jeg kunne. Vi kom oss da gjennom natta men søndagen ble ikke noe særlig bedre, men vi forsøkte å sove og slappe av litt på skift. Martinus var ikke noe bedre og han hadde også feber.

Jeg og Morten har konkludert med at søndagen var det kjeieste dagen vi noen gang har hatt, den skulle ha vært så helt annerledes og vi hadde så store forventninger og vi hadde gledet oss så fælt til å dra på Maihaugen og bare kose oss. Enda verre var det å se det strålende været som var ute, alt var dekket med snø og solen skinte, rene julekortet. Så konklusjonene er at man kanskje ikke skal planlegge så mye når man har små barn, man får nok heller ta en dag av gangen.

I dag er heldigvis Martinus mye bedre og han er blitt nogenlunde seg selv igjen. Men litt tett er han fortsatt og kanskje litt småsurvete (noen han faktisk veldig sjelden er). Men det at han er survete har vi tenkt litt på om det kan skyldes at han kanskje holder på å få tenner, han er jo snart 7 mnd. Så i dag kjøpte vi med oss Dentinox fra apoteket, den skal smøres på gommen og dempe evnt. smerter. Joda, han ble faktisk litt roligere, men mulig det bare var tilfeldig. Jeg tenkte at jeg skulle forsøke å smake på dentinoxen for å kjenne hvordan det smakte og det er der "cappuccino med bismak" kommer inn. Joda jeg dryppet dentinox i hånda jeg og smakte på "herligheten"....hmm, det smakte da veldig jul og var forferdelig sterk. Stakkar, dette måtte da være grusomt å få i munnen for lillegutt. Men var det dentinox jeg hadde smakt på da? Nei.........det var duftolje........duftolje med kanellukt......blæææææææææ og æsj! Fy søren, det kan definitivt ikke anbefales. Og hva betyr den orange firekanten med sort kryss på som er på flaska???? Hmm, vel, jeg har ikke merket noen symptomer enda og jeg er ikke blitt noe rarere enn jeg til vanlig er, men jeg føler jeg har en rar bismak i munnen. Hmm, det står på flaska at den må oppbevares utilgjengelig for barn....hehehe!


Er det rart jeg tok feil????
Ettersom det ble dårlig med julepynting i helga har jeg tatt en liten økt i dag. Nå har vi ikke så veldig mye julepynt men jeg vet jo at vi må ha litt mer når Martinus begynner å bli større, så planen er å handle en del julepynt etter jul for da er det jo halv pris og kanskje mer på alt. Men litt pynt har kommet opp og det er egentlig mer enn nok for min del (minimalisten kommer frem i meg i julepyntingen desverre og jeg liker ikke å overdrive). Men jul lukter det her da ettersom jeg bruker både duftlys og duftolje (jada, jeg vet hvordan man egentlig skal bruke duftolje) som lukter jul. Dessuten er jeg en ihuga levende-lys-bruker og vedovnen brenner også trutt. Jeg har også fått veldig sansen for lysranker og i dag kjøpte jeg min 2. lysranke. Den består av minilys og sølvperler på sølvtråd (30% avslag på Àhlens). Så det jeg gjorde var å lage et hjerte av en tykk ståltråd og så surret jeg lysranka rundt hjertet. Det ble ganske søtt synes jeg.


For å skape enda litt mer julesteming i heimen, har vi også drukket gløgg i dag og middagen bestod av risengrynsgrøt med sukker, kanel og godt smør. Jeg har også kjøpt inn diverse søtsaker som jeg skal lage konfekt av; sjokolade, diverse nøtter, dadler, marsipan, etc. Julekaker blir det dårlig av her ettersom jeg ikke har lage-masse-kaker-til-jul-ånden over meg.

Nå ligger Martinus og sover oppe og Morten ligger på sofaen og snorker............jo forresten; nå må vi erklære barnerommet for ferdig, kun lampe i taket gjenstår. Men vi har bestemt oss for å vente med å flytte han til han blir helt frisk igjen. Bilder kommer senere.

Ønsker alle en fin kveld!

5 kommentarer:

Mokki sa...

*fnis* cappuccino med bismak ;) Var bra det var deg selv du tok feil flaske til og ikke guttungen, han hadde nok ikke fattet mistanke... :D

merethe sa...

Ja det er ikke alltid så greit når små barn blir syke. Det er så koselig å lese bloggen din! Ha en fortsatt fin adventstid.

Vivi sa...

Det er ikke noe som er så kjett, som når unga er syke. Et lite tips mot tett nese. Eukalyptusolje dryppes på et lommetørkle og legges i senga til den lille.En liten dråpe er nok. Lukter godt og åpner samtidig nesen. Jeg brukte det til begge mine og det hjelper.

Også du, Lene - be Morten sette disse små flaskene høyt opp slik at ikke du når opp. Slike ting er farlig vet du.

Ninni sa...

Nei og nei, SÅ utgjort at du har fått tilbake isjasen din Lene. Veldig leit å høre. Håper du har det bedre nå?

Ninni sa...

Oj, innlegget ble postet før jeg var ferdig. Med barn i huset er det til tider vanskelig å kunne gjennomføre alle planer. Men veldig trist når sykdom faller sammen med så koselige ting som juleåpningen dere hadde planlagt. Jeg husker en jul vi lå strøkne alle sammen i omgangssyke...ingen orket tanken på julemiddag og pakkene ble liggende til neste dag. Spesielt når man har barn i barnehagen, drar de med seg mye hjem.

Da mine gutter var i tannalderen, fikk de biteringer som vi la i kjøleskapet til de ble kalde og dempet det verste sprenget fra tannen. Det fungerte ganske bra.