onsdag 28. januar 2009

Jippi, nå har jeg fått roselista fra Bjørke Gartneri!

Da skal vi se da om han har de jeg vil ha:

Duchesse de Montebello - JA!
Brother Cadfael -
Awakening
Leonardo Da Vinci
Jenny Duval- JA!
Mme Hardy - JA!
Mme Plantier - JA!
Princesse de Lamballe - JA!
Président de Sèze - JA!
Maxima - JA!
Ispahan - JA!
Louise Odier - JA!
Amethyste

Det var nok bare halvparten av de jeg ville ha. Noen som vet hvor man kan få tak i de andre? Men jeg skal uansett granske lista mer nøye for det er jo ikke umulig at han har noen andre jeg også kunne tenke meg.

Nå holder jeg på å gå gjennom lista og her kommer noen tilføyelser som han har på lista som jeg skal ha:
Aimable Amie
Duchesse d'Angouleme
Glorire de Guilan
Jacques Cartier
Coupe d'Hebe
John Davis (3 stk.- brukes til "hekk"
Constance Spry (2 stk.)

Nå har jeg gått gjennom min første ønskeliste og jeg ser det er bare 4 roser Bjørke ikke har (gikk gjennom lista hans litt mer grundig) og da har jeg funnet ut at det kun er Brother Cadfael jeg virkelig MÅ få tak i, de andre er det ikke så farlig med.

PS til deg Ingbjørg (svigermor): I dag må jeg kaste de langstilka rosene jeg fikk av deg, men jammen har de holdt seg lenge.

mandag 26. januar 2009

Prinsens første hårklipp og sommerdrømmer!

Ettersom Martinus har hatt ganske fyldig hårmanke helt siden han ble født tenkte jeg at jeg skulle forsøke å klippe han litt i dag. Nei, det var ikke enkelt men jeg fikk da tatt litt på pannluggen og på sidene. Men er man 8,5 mnd er det ikke lett å holde seg rolig. Men jeg synes han ble ganske søt jeg da.

Kanskje ikke så lett å se at jeg har klippet han men panneluggen hans gikk faktisk helt ned til nesetippen så jeg tok bort noen cm der og han hadde så lange hår ved ørene at vi måtte legge det bak ørene hans hele tiden, nå er det borte.
Ellers har jeg jo fått sydd meg nye gardiner til kjøkkenet, ble ganske godt fornøyd med det men mamsen måtte gjøre det meste, verste stoffet jeg har vært med på ihvertfall og det var ikke stoff for nybegynnere på symaskina. Nesten det eneste jeg gjorde var å legge opp nederst (kanskje litt skakt men akseptabelt for meg).



Nå går jeg bare å venter på at spirene skal bli store nok til at jeg kan begynne å prikle, klarer snart ikke å vente lenger selv om jeg vet jeg får mye å gjøre etterhvert for dærsken så mye spirer det har blitt. Har ihvertfall et par bedprosjekter til sommeren som skal lages og beplantes. Det ene bedet begynte jeg så vidt med i fjor men mye mangler der:



Her må det fylles på med flere planter.
Dessuten skal jeg forlenge bedet ved fuglehuset:


Som dere ser har jeg bare så vidt begynte å plante foran fuglehuset, jeg vet det bl.a. står et par Mary Rose der, Veronica Longifolia og noen stauder til jeg ikke helt husker. Men planen er at bedet skal fortsette videre bakover mot syrinen og gjerdet. Jøsses som jeg gleder meg og sambo gruer seg til all jordhentinga. Hans faste kommentar hver vår er følgende: "Du skal vel ikke ha noe jord nå til sommeren?" Han vet så inmari godt hva svaret blir.
I rosebedet mitt må jeg også flytte 3-4 roser som jeg desverre har plantet for langt inn på veien, jeg så det i fjor at hvis disse skal stå der de står nå vil de etterhvert dekke veien helt. Dette gleder jeg meg ikke til, men må man så må man.
Fy søren, når jeg ser på bildene fra i sommer savner jeg sommeren så inni granskauen, savner å drive i jorda til det blir mørkt og vel så det. Enda mer spennende blir det til sommeren da et par av bedene ble totalrestaurert i fjor med kun nye planter.

Vanskelig utfordring!

Jeg har fått en utfordring fra både Ninni, Sine og Aud på Dal som går ut på å finne det 6. bildet i den 6. bildemappa mi. Men den blir vrien ettersom de 5 første filene er bilder mens den 6. filen er en filmsnutt. Dermed tror jeg ikke den kvalifiseres til utfordringen,

søndag 25. januar 2009

Nok er nok!

Nå vil jeg ikke ha mer snø!!!! Det er tross alt bedre at det kommer litt sånn jevnt over men istedet virker det som om at alt skal komme på en gang. Jeg og sambo bytter på å måke og vi må stadig ut og holde måkinga vedlike slik at det ikke blir så mye å ta hver gang. Men i natt hadde det jo kommet vanvittig mye snø så sambo tok den første akta og jeg avsluttet den. En dag skal vi kjøpe oss snøfreser, det har jeg bestemt. Men vi får vente til vi blir litt dårligere til beins, det er jo tross alt fin trim (eneste positive jeg kan komme på).
Jeg tok noen bilder av sambo i dag da han drev å måkte, ikke kaller jeg dette idyllisk ihvertfall.





På annekset derimot, der spirer og gror det. Jeg har ikke oppdatert frølista mi noe særlig, men alle pottene ble tatt inn i midten av januar og stort sett de fleste har spiret etter 1-2 uker, å gud bedre meg! Den som jeg er kjempestolt over å ha fått til hittentil er frøene jeg fikk av Ingrid E fra Lesja. Det er frø av Trollius x cultorum 'Alabaster'. Nå har det dukket opp kun en spire så jeg skal gjøre mitt beste for å holde den i live. Men er jeg heldig dukker det opp noen til etterhvert. Denne har jeg ønsket meg så lenge så jeg håper det går bra.
Nedenfor er bilde av de første spirene som forhåpentligvis kommer til å pryde hagen etterhvert.

I dag har mamsen bursdag så i efta skal vi på kinarestaurant og kose oss, gleder oss kjempemye for de har så god mat der.
Ønsker alle en fin søndag!

onsdag 21. januar 2009

Roselista mi - ønsker!

Min Louise Odier som var så superflott helt til jeg var så dum å flyttet den. Men jeg tror den blir bra til sommeren igjen. Må ha flere og Sigrid Undset hadde veldig god smak ettersom dette var hennes favorittrose!

Nå er det ikke lenge til jeg får roselista til Kjell Olav Bjørke hos Bjørke Gartneri på Kvam, mitt favorittgartneri når det gjelder å handle roser. Nedenfor setter jeg opp mine roseønsker som helt sikkert blir fylt opp med mer etterhvert - selv om jeg ikke håper det ettersom jeg ikke har peiling på hvor jeg skal plassere disse engang.

Duchesse de Montebello
H5 (150)
Middelstore, tett fylte, først runde, senere grunt skålformede eller flate vakre blomster. Ytre kronblader større enn indre. Dekorativ, opprett og tett vekst med buede greiner. Bladene er grønne med gråskjær, matte og litt læraktige. Riktblomstrende og hardfør.

Brother Cadfael
H4-5 (90x60)
Blomstene er fylte, meget store, kan minne om pioner (slurp). Kraftig vekst, enkelte greiner 170 cm, opprett og godt busket sort. tett, frodig bladverk. En av de beste Austinrosene.

Awakening
H5-6 (300-400)
Sorten er en sport av New Dawn med fylte blomster, dobbelt så mange kronblader, forøvrig lik morsorten. Sorten oppstod i Tjekkkoslovakia i 1935, ble reintrodusert i England i 1990. Kan få meldugg.

Leonardo Da Vinci
H4-5 (80)
Vakre, koppformede, middels store, svært tettfylte blomster med de historiske rosenes form. Meget rikblomstrende med klaser opp til 15 blomster. Uvanlig tett og bred vekst. Glinsende mørkegrønne friske blader. Herdig, robust og frisk busk. Regnsterk.

Jenny Duval
H6 (120)
Store, tettfylte flomster som kan veksle mellom nyanser i lilla, grått og karmin. Fargeforandringer er mest synlig i tørt og varmt vær. Typisk gallicarose med lav og bred vekst. Spennende rose for samlere og ved restaurering av gamle hager.

Mme Hardy
H5 (120-150)
Middels store til store tettfylte, vakkert formede blomster. Tidlig og rik blomstring. Kraftig, opprett busk med friskt grønt bladverk. Meget verdifull.

Mme Plantier
H5 (150)
Fylte, flate og middels store blomster i store klaser. Lange, litt overhengende, grønne og nesten tornløse greiner. Rosa knopper, men fult utsprunget er blomsten ren hvit. Grasiøs og elegant vekst med lysegrønt løv. Den har flere og spinklere greiner med overhengende vekst enn øvrige albaroser.

Princesse de Lamballe
H6 (150-200)
Store, fylte, duftende blomster, ofte med et grønt øye i midten. Friskt, grågrønt løv, kraftig, opprett vekst. En typisk albarose. Ikke vanlig i Norge. Svært lik Maxima.

Président de Sèze
H5 (120)
Store, tettfylte blomster, ofte med litt lysere kanter og mørkere senter, særlig i tørt og varmt vær. Mørkt og litt grovt bladverk. Sunn, hardfør busk med sterke greiner og opprett vekst. Sein, lang og rik blomstring. Meget verdifull!

Maxima
H7 (200-250)
Store, tett fylte og velformede blomster med fin duft. Meget blomsterrik og tåler klimaet godt. Meget kraftig opprett vekst med friskgrønt bladverk med blåskjær. Kan dyrkes som klatrerose ved vegg. En robust og hardfør rose som dyrkes mye i Norge.

Ispahan
H4-5 (120)
Middelsstore, halvåpne, lys rosa blomster med mørkere sentrum. Bladene er mørke og blanke. Veksten er kraftig og opprett. En vakker og frisk rose som blomstrer lenge.

Louise Odier
H5 (150)
Tett, fylte, middels store og helt åpne blomster, ofte med klassisk firdeling. Blomsterrik. Busken kan bli over 2 mtr høy når den vokser lunt mot en vegg. Kan få meldugg og stråleflekk. Svak remontering. En populær og mye dyrket rose i Norge. Verdifull!

KILDE: SORTSLISTE FOR ROSER (NORSK ROSEFORENING)

Amethyste
(Nonin, Frankrike år 1911) Purpur fiolette roser, som blekes mot lyser grå lilla farve. Ca. 4-6cm store roser i klaser. Svak duft. Opprettet meget kraftig busket vekst til 3,5 meter. Meget blomster rik i 2-4 uker.

søndag 18. januar 2009

Se hun hekler!

Ja, så har omsider jeg lært meg å hekle også, mamsen lærte meg det på fredag og det går igrunn veldig fint selv om jeg aldri i verden trodde jeg skulle få det til. Så mitt første prosjekt er å lage teppe til Martinus som han kan ha på rommet sitt. Er jeg heldig er det kanskje ferdig om et års tid for jammen tar dette tid gitt. Men jeg har lært meg å være tålmodig etter mine hardangersømprosjekter, sansynligvis tar hardangersømmen enda lengre tid enn dette.
I dag er jeg alene, sambo jobber døgn og jammen har det lavet ned med snø, fysj og fysj, dermed var den vårfølelsen over. Så da jeg fikk lagt Martinus koblet jeg på babycall'n og tok på meg ytterklær og ruslet tungt ut i snøen; neida, ingen unnskyldning for ikke å måke snø i år som jeg hadde i fjor da jeg var gravid. Men det gikk veldig fint for snøen var så lett. Men jeg må ærlig inrømme at jeg ble skikkelig scary...plutselig var det noen som sa "hallo" - "hallo" i babycall'n. Hæææ, Martinus klarer da ikke å prate enda..........???? Syntes det var skikkelig ekkelt jeg da. Spøker det her? Jeg er nå litt overtroisk jeg da og vet at sjeler fra "den andre siden" ofte tar kontakt med oss jordelige via elektriske apparater. Uff, nei, jeg ble rimelig shaky men konkluderte med at det sikkert bare var forstyrrelser fra et annet sted. Da jeg omsider kom inn igjen hadde jeg fremdeles babycall'n nedi stua (andre delen stod jo selvfølgelig på Martinus sitt rom). Etter en stund begynte den å reagere igjen men da var det Martinus som lå og smågryntet. Jeg gikk opp og lot han få litt melk og da hørte jeg jommen noen som pratet i call'n nede igjen, å herregud, jeg enda mer nervøs igjen. Stod det noen bak meg på rommet til Martinus som jeg ikke så? Ikke nok med at jeg var dritnervøs for å gå opp på rommet hans men det ble neimen ikke noe bedre nå. Vel, nå er jeg nede i stua igjen og call'n er SLÅTT AV! Jeg hører hvis Martinus begynner å grine alikevel.
Jeg er kaptein Sorte Bill fra femten hundre og fjorten......
Vet dere, nå har jeg lagd meg en kopp med cappuccino, snart er det "Der ingen skulle tru...", heklinga ligger og venter på meg og den fristende katalogen fra Impecta ligger gjemt i skuffen men som jeg frykter kommer opp fra skuffen i løpet av kvelden.
Skal ikke ha flere frø - skal ikke ha flere frø!!!!!!!

Kos dere folkens, for det skal jeg!

torsdag 15. januar 2009

Arkitekturens mester.....


......kan jeg ihvertfall ikke kalle meg men ved hjelp av Word har jeg forsøkt på best mulig måte å lage en tegning av fremsiden og baksiden av huset. Dette er ikke bra men jeg går ut ifra at han som skal ha tegningene og som muligens skal tegne de ORDENTLIGE tegningene skjønner sånn nogenlunde hvordan vi vil ha det. Selvfølgelig hadde det vært enklere å ha et proft tegneprogram men når man bare har Officepakka får man gjøre så godt man kan.
I løpet av tiden mens jeg satt og lagde tegningene kom det et par nedturer for meg gitt; jeg fant ut at vi desverre ikke kan ha innebygd inngangsparti, det pga. vindfanget...USJ OG ÆSJ! Dessuten ble det heller ikke bra med skråtak, eller røsta tak som sambo kaller det, som balkongtak, da ville huset virke skakt. Men en opptur er at vindfanget muligens blir litt større enn det er i dag.
Når det gjelder "utskuddet" som jeg har tegnet på nedsiden av huset har vi tenkt å ha det i stedet for balkongen som er der nå. Den bruker vi jo aldri og jeg synes dette blir en bedre løsning. Dette blir nok et prosjekt som er langt frem i tid, men det er greit å få en ordentlig tegning på det og deretter få det godkjent, da kan vi jo bare starte når vi vil.

Nedenfor er de "ekte" bildene av huset og til slutt mine tegninger. Dersom noen har noen superdupre gode forslag er jeg kjempeåpen for det.










tirsdag 13. januar 2009

Tusen takk for awards!

Takk til min gode stokkrosedyrkervenn Vivi og til hagegale Mariann S, kjempekoselig å ha blitt kjent med dere gjennom gal og tusen takk for at dere liker bloggen min!

mandag 12. januar 2009

Anno 12. januar 2009


Ja, ikke har jeg sett så lite snø som det har kommet hittentil i år jeg og neimen om jeg vil ha mer heller. Ovenfor er et par bilder som jeg tok i dag utenfor annekset, det er jo faktisk slik at jeg snart kan begynne å hage igjen....vel, kanskje å ta i litt for mye, men jeg får jo faktisk litt vårfornemmelse når jeg er ute nå; lite snø og varmegrader (uff og uff for frøene som jeg har stående ute). Men jeg må vel kanskje si at det fremdeles er snø på tomta vår men den er neimen ikke tykk. Det største problemet nå er vel den ekle isen som har lagt seg på veien inn til oss og for ikke å snakke om veien nedover gutua, jeg haddde skikkelig problemer med å komme meg nedover der i dag da jeg ruslet til butikken. Men heldigvis har jeg fått kjøpt inn en stor sekk med skjellsand så jeg har fått strødd både i går og i dag. Jeg husker forresten at vi hadde det samme problemet i fjor, da var det så ille her at jeg noen ganger måtte krabbe på alle fire for å komme meg opp i annekset (da var jeg vel og merke gravid og superredd for å falle).

Ønsker alle som er innom en god kveld!
PS! Jeg håper det går bra med spiringa på dass Vivi, nå må du ikke ta knekken på de da!

onsdag 7. januar 2009

Så ble det symaskin på meg gitt!

Som jeg skrev i forrige innlegg skulle jeg og mamsen til Gjøvik å finne symaskin til meg og joda, jammen ble det med symaskin hjem til Lillehammer. Men fy grisen så dyr, 3600 kroner og da var den på salg, uff, dårlig samvittighet ettersom det er bursdagsgave fra mine foreldre. Jeg fant en til litt over 1000-lappen, men nei, den skulle jeg visst ikke ha. Så istedet ble det en Singer Confidence 7469:

Så gjett om jeg skal sy, ihvertfall forsøke. Jeg forsøkte meg litt i går forresten, i dag har jeg ikke fått gjort det ettersom samboer jobber døgn. Men den virker veldig brukervennlig og til og med jeg skjønner hvordan den skal brukes. Haha, man slipper til og med å tre i tråden selv i det lille nåløyet, det gjør den selv ved et par enkle grep. Har fått masse forsøksstoff og tråder av mamsen som forresten er superflink til å sy.....gjett om hun skal få lære meg masse.......det skylder hun meg ettersom jeg har lært henne å bruke data...haha! Dessuten har jeg vært inne og fått reservert et par bøker på biblioteket; selveste bibelen - abc i syteknikker. Dessuten måtte jeg jo bare låne Tildas Hus - akkurat som om jeg skal kunne klare å lage noe av det som er i boka, men med hjelp av mamsen er det jo ingen umulighet.
Noe helt annet forresten, jammen er det ikke noen som holder på å sende opp fyrverkeri nå, herregud at det går an.........GRRRRRRRR!
I dag har jeg forresten fått bestilt meg blondegardin, måtte nok gå veien via nettet ettersom det er kul umulig å få tak i blondestoff, ihvertfall slik jeg vil ha...jo, jeg fant jo noe da, men jeg betaler ikke bortimot 400 kroner meter' altså. Så det ble det en "tur" til Stoff & Stil hvor jeg fant noen greie blondegardiner, eller rettere sagt stoff, til enda greiere pris.....HER kan du se stoffet og ikke minst prisen, det var noe annet enn 400 kroner. Så da ble det sendt inn en bestilling på blonder samt på noe lin- og striestoff jeg skal bruke til å sy juletreteppe.

Vil ikke - vil ikke - vil ikke bli syk. Jeg har klart å holde meg frisk i hele jula selv om både prinsen og samboer har vært syke, men i går kjente jeg noe som kom smygende innpå men som jeg ikke har kjent snerten av i hele dag, men nå kommer den tilbake; kaldfryser i hele kroppen og tærne kjennes som is. Kjenner hodet er tungt og også det som henger under hodet. Vil ikke bli forkjøla altså, hakke tid til slikt tull. Jeg får ta en c-vitaminsjokk før jeg legger meg så får vi se hva høyere makter har bestemt seg for.

I dag har jeg forresten snakket med faren til min bestis. Han både tegner og bygger hus så i morgen skal jeg få tatt masse bilder av huset og sende det til han, så da får vi se hva slags forslag han har å komme med. Jeg ser jo for meg å få utvidet med et rom i 2. etasje (ark ut fra taket) med nytt ingangspartiet som da blir overbygd (forhåpentligvis med et bittelitt større vindfang). For å si det sånn; inngangspartiet vårt, eller hva jeg skal kalle det, er en trist sak gitt, fysj, skikkelig fæl og det samme kan jeg si om vindfanget.
En liten plan til som jeg har som jeg da tar med i samme slengen, det er at vi om x antall år fjerner balkongen som er på nersiden av huset og som vi aldri bruker og bygger heller ut stua slik at vi får vinkelstue, altså et nytt rom der balkongen er nå. Det blir ikke et veldig stort rom men kanskje et rom til enten å ha som spisestue eller rett og slett et rom med et par kosestoler og UTEN tv. Men dette blir langt frem i tid men jeg kan jo likesågreit få han til å tegne det i samme slengen så har vi alt det i orden. Men å få lagd et nytt rom i 2. etasje er noe vi må få gjort dersom det skal bli flere av oss etterhvert, kjempefint pressmiddel mot sambo som jeg VET vil ha flere bebiser....hihi!

Åi, dette ble et langt innlegg, skikkelig munndiarè i dag jeg, slik er det når man er alene hele dagen og ikke har så mange å snakke med. Joda, jeg og "tinusen" har vært nede hos mamsen og papsen i dag også, men til slutt ble han så trøtt og sovnet i armkroken til mormor så da måtte vi bare komme oss hjem igjen. Var vel egentlig på tide ettersom klokka allerede var blitt halv seks og han legger seg sju. Han sovnet kjapt da jeg fikk lagt han men en time etter så hørte jeg han skrek. Jeg gikk opp til han og da skjønte jeg godt hvorfor han gråt. Da hadde han klart å snu seg helt rundt i senga og beina var der hodet hans vanligvis er, men enda latterligere var det at han hadde tredd begge beina gjennom sengesprinklene slik at de hang utenfor. En meget ubekvem sovestilling men ganske morsom.

Nei, nå skal jeg gi meg, er vel på tide å få lagt seg snart. Jeg vet av erfaring den siste uka at Martinus er litt urolig om natta (sikkert flere tenner som er på vei) og ved 5-6 tiden er han så urolig og misfornøyd at tar vi henter han og lar han ligge mellom oss i senga.......gjett om gutten sovner og sover godt da. Så pytt-pytt, gjør det noe om vi skjemmer han (litt) bort da?

SO LONG!

mandag 5. januar 2009

Tusen takk Elsa!

I dag fikk jeg pakke i posten og den var fra trivelige Elsa. Der lå det ikke bare en men tre pakker med forskjellige stokkrosefrø; 'East Coast Hybrids', 'Double Moonlight' og 'Double Iceberg'. Tusen takk Elsa og som du skrev, kanskje jeg får noen planter etterhvert som du vil ha, har 66 potter med forskjellige frø jeg har sådd så det er ikke umulig!!

"Nothing conjures up memories quite like Grandma's Cottage Garden full of Hollyhocks in the most astonishing colours. Who hasn't looked for fairies in the prettiest of them? What's more, after forcing their attention on you the whole summer, they deliberately take a nap before bursting forth again in the spring."

Lene skal få seg symaskin....jo, jeg har en fra før, min mamma's gamle, sikkert fra hippitiden, knall orange og veier sikkert et tonn. I morgen drar vi til Gjøvik og ser om vi finner en som er litt mer kvant, skal få den i bursdagsgave. Nå har jo ikke jeg bursdag før i mai men mamsen mente at jeg heller burde få den nå for i mai er det vel bare haging som står i hodet på meg. Om jeg er flink til å sy?? NEI ABSOLUTT IKKE, det kan jeg desverre ikke skryte på meg, men jeg håper mamsen kan lære meg for jeg har absolutt lyst til å lære det.

I dag har jeg og Martinus vært alene, sambo jobber døgn til i morgen. For å få tiden til å gå fant jeg ut at vi skulle ned å besøke mamsen og papsen, men uuurgt....bilen ville jo ikke starte. Sett på makan og jeg som kjører Audi, haha!! Så da ble det full utrykning til gutua, uten ambulanse da, men da dukket det opp en nytt problem, sambo klarte ikke å finne ut hvor han skulle koble startkablene til sin Audi S8.....haha....(hysj-hysj, dette må han ikke få vite at jeg har skrevet), så resultatet ble at han måtte dra tilbake til sykehuset og hente en slik stor ting jeg ikke vet hva heter å få koblet til bilen min.......JESS, da startet bilen!!! Så da ble det et lite besøk alikevel.
I morgen må jeg på posten, en frøsending til Moelv og en til Danmark, dessuten skal jeg overraske ei venninne med en liten gave. Jeg vet hun har det litt tøft nå og har derfor lyst til å glede henne med et lite hjerte jeg har laget med brodert skytsengel på! Jo, engler er alright synes jeg selv om jeg ikke kan kalle meg religiøs.


Nei nå må jeg lage meg litt mat, glemmer å spise når sambo ikke er hjemme jeg da, deretter skal jeg bare legge meg rett ut på sofaen og glede meg over at det i dag er en dag nærmere sommern og glede meg enda mer for at det har kommet utrolig lite snø hittentil i år.

søndag 4. januar 2009

JIPPI....mine første frø har spiret!


I dag fikk jeg virkelig sommerfugler i magen da jeg kikket under plasten på melkekartongene hvor jeg har sådd stokkroser.....jammen var det liv der allerede til tross for at jeg sådde de den 1. januar, dette gikk jammen kjapt (Vivi, dine har ikke begynt å spire enda desverre, men vi får se). Så nå driver jeg å forbereder annekset for jeg må jo få satt spirene opp dit i kveld. Så nå har jeg fått satt på varmen, støvsugeren har jeg bært opp dit, batteriet er satt i termometeret og jeg må få satt i batterier i radioen. Lysarmaturet har hengt oppe hele tiden så jeg slipper å knote med det, men jeg har ett til men det tar jeg senere når det blir flere spirer.
Så når det blir litt varmere oppi der i kveld så skal jeg få ryddet og støvsuget der, gardinene vasket jeg før i dag. Jeg har også fått bestilt meg babycall slik at jeg kan ha den oppi når jeg skal sitte der om kvelden etter at Martinus har lagt seg og Morten jobber døgn. Den blir jo også et must i sommer når jeg skal drive ute. Herregud, pulsen min går i hundre og det kiler i magen.........................og det pga. noen små spirer, snakk om å være GAL!!!!
Nå er hagemotivasjonen min lik 100 og jeg vurderer på om jeg skal få inn frøkassene som står ute og sette de på badet. Kanskje jeg får sånn nogenlunde størrelse på staudene når sommeren nærmer seg, mine har alltid vært så små. Noen som har noen innvendinger på det, at det kanskje er i tidligste laget?
TJOHEEEIIIIIIIIIII!!! LIVET ER HERLIG FOR DEN SOM ER HAGEGAL..YESS!

Julepynten skal bort!


Vil ha blondegardiner på kjøkkenet!!! Hvorfor er det så lite utvalg av det?

Fordi dette har vært en jul med en del sjukdom glemte jeg rett og slett og ta frem mye av julepynten. Ikke det at jeg har så veldig mye, men noe er det da. Så i år har stort sett det meste fått ligget trygt i juleesken i kjelleren og det lille vi har oppe skal jeg få tatt bort i dag tenker jeg.

Nå vil jeg få bort jula og heller begynne å glede meg til våren igjen...hmm, det er visst igjen noen måneder til det da. Men fy som jeg gleder meg til å begynne i hagen igjen. I fjor ble det lite haging og dessuten rakk jeg nesten ikke å få med meg sommeren pga. Martinus som kom, ikke noe negativt med det altså, men for meg så kom sommeren like fort som den ble borte igjen.

Langstilka roser fra svigermor Ingebjørg!

I dag er det minus 18 her og bitende kaldt, jammen godt vi har ved å fyre med. Men slik det ser ut har vi nok ikke ved lenger enn til mars, det blir jo litt ekstra med vedfyring nå ettersom jeg er hjemme med Martinus hver dag. Men jammen skal jeg si det har gått mye ved. Vi kjøpte 10 kubikk pluss at vi fikk masse bjørkeved av svigers.
I helga har jeg fått gjort ganske mye her, julevasking på etterskudd. Har fått vasket alle de hvite dukene mine, støvsuget og vasket gulv, tatt en grundig vask i huset generelt, dusja kråka og skiftet nytt høy i buret hans og til slutt fått skiftet dynene våre fra sommerdyner til dundyner (jaja, bedre sent enn aldri). Men så må jeg bare tilføye: HVOR I SVARTESTE GRANSKAUEN KOMMER ALT STØVET FRA???? For selv om jeg både har støvsuget og vasket gulv, dukker jammen lodottene opp igjen dagen etter, uff for et pes spør du meg.
I dag vurderer jeg å ta meg en tur på Plansjen og kjøpe noen planter. De fleste av de jeg hadde her har dødd og det er nå litt stusselig her synes jeg. Men det er vel kanskje ikke lenge før Plantasjen har sånn tilbud på grønne planter? Noen som vet når de pleier å ha det?

Okidok, ha en strålende søndag alle mann!

torsdag 1. januar 2009

Kun to tenner og tomat rundt munnen, alikevel søtest i verden!

Nytt år og nye muligheter!

GODT NYTT ÅR ALLE SAMMEN!

Det ble en rolig nyttårsfeiring på oss og det var bare oss tre. Ettersom Morten også skulle på jobb i dag la vi oss faktisk før midnatt, snakk om pensjonister! Men ingen fare, jeg våknet lett av smell og dunder så jeg måtte opp og kikke litt og jeg kunne se både raketter og bomber med og uten styrepinner fare opp i lufta. Ingen fare at folk har dårlig råd til tross for finanskrisa var min konklusjon. Jeg syntes det smalt mye mer nå enn før og ble nesten litt irritert. Jeg har vel ingen grunn til det men mulig det skyldtes lille Mossepusen vår som var ute. Joda, for vi skulle jo passe på å ha Mosse inne men rundt 20.30-tiden skulle han absolutt ut. Jeg tenkte at han sikkert bare kom til å være ute en liten stund for å gå på do, han er nemlig stort sett bare inne nå når det er så kaldt, var vel rundt 18 minus i går på det verste. Men neida, i går kom han selvfølgelig ikke inn selv om vi ropte på han aldri så mye. Til slutt måtte vi jo bare legge oss. Enda mer spennende var det om Martinus kom til å våkne. Men neida, han våknet ikke før en god stund etter at fyrverkeriet var over. I dag da sambo stod opp og skulle på jobb ble vi skikkelig glade, da stod Mosse utenfor og ville inn, så det hadde gått bra med han heldigvis. Ikke har han fått noe mèn etter fyrverkeriet og er ikke blitt skremt på noen måte....tøff katt!

Nyttårsforsetter? Njaa........er ikke så glad i det jeg, tar en dag av gangen og håper jeg får utført noen av planene jeg har. Litt sånt langt-ut-i-det-blå-forsett må være å gå ned 10 kg uten å måtte trene så mye, da min motivasjon til trening er like null-zero! Men når det begynner å bli litt lysere og varmere i været og min værsjukhet bebynner å avta er det mulig motivasjonen bygger seg opp igjen, dessuten så fort jeg begynner i hagen igjen blir det jo masse mosjon og glemme-å-spise-dager.
Mine litt mer reelle forsetter må være at jeg til sommeren skal få plantet hekk langs hele nedsiden av huset slik at hekken blir komplett, nå slutter den liksom i svingen. Ellers blir det å få utvidet bedet ved fuglehuset, kjøpe mer roser hos Bjørke..........tjaaa, stort sett få laget hagen enda mer frodig.....tett i tett med blomster og annet dill.

Vel, vel folkens, nå går det fort til hagegalskapen begynner å prege hverdagen igjen, jeg gleder meg som en unge. I går fikk jeg sådd stokkrosefrø og nå står de på badet og venter på å begynne å spire og så fort de gjør det må jeg få gjort i stand annekset slik at jeg får forvandlet det til planterom igjen. Fy flate som jeg gleder meg til å drive der og pusle og prikle planter...jupps!

Ønsker alle en god nyttårsdag!